Nova ginekologija počela sa radom u Kotor Varošu

Dom zdravlja “Sveti Pantelejmon” Kotor Varoš pustio u rad nove prostorije ginekologije, koje su proteklih mjeseci renovirane. 

Direktor Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” Vladimir Bibić kaže da su renoviranje ginekologije obavili u saradnji sa Vladom RS.

– Uz pomoć Vlade RS ginekologija je u potpunosti adaptirana, što podrazumijeva kompletne građevinske radove. Dom zdravlja je iz vlastitih sredstava kupio novi namještaj i dio opreme. Zahvaljujući ovoj investiciji imaćemo bolje uslove za pacijente koji koriste usluge naše ginekologije, a posebno me raduje da će trudnice imati mogućnost pregleda i vođenja trudnoće putem novog savremenog ultrazvučnog aparata i u potpuno novim uslovima –  rekao je Bibić za “Moj Kotor Varoš”, podsjetivši da je ultrazvučni aparat donirala kotorvaroška Fabrika obuće “Sportek”. 

Prema njegovim riječima, Dom zdravlja će nastaviti sa zanavljanjem opreme i objekata koje počelo od kada je aktuelni menadžment preuzeo dužnost. 

– Poslije investicije u ginekologiji radićemo na adaptaciji stomatologije koja je smještena u dotrajalom objektu. Koliko su ova ulaganja neophodna govori i činjenica da nije bilo ozbiljnijih ulaganja od izgradnje zgrade početkom sedamdesetih godina prošlog vijeka – istakao je Bibić.

On je naglasio da Dom zdravlja realizuje investicije bez kreditnih zaduženja i da uprkos velikim ulaganjima i teškim trenucima za zdravstvo sve obaveze prema zaposlenim, državi i dobavljačima izmiruje na vrijeme.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*