Niz događaja za Dan opštine Kotor Varoš

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan najavio je danas da će povodom 24. aprila, Dana opštine, biti organizovan niz manifestacija.

Obilježavanje Dana opštine počeće izložbom slika i projektom “Dani nauke”, a nastavljeno akcijom uređenja i čišćenja grada i sađenjem cvijeća.

– Obavezu da učestvuju u akciji uređenja grada i budu uključeni u obilježavanje Dana opštine imaju radnici opštinske uprave, preduzeća i javnih ustanova, članovi sportskih klubova, organizacija i udruženja, ali i svi stanovnici Kotor Varoša – napomenuo je Sakan.

Sakan je naveo da će tokom aprilskih svečanosti biti organizovani i ulična trka učenika osnovnih škola, akcija dobrovoljnog davanja krvi kotorvaroških srednjoškolaca, odbojkaški turnir, planinarski pohod i pozorišna predstava, a predviđeno je tradicionalno druženje osnovaca u bioskopskoj sali pod nazivom “Dječije veče”.

– Tradicionalna kotorvaroška kotlićijada biće održana 21. aprila na kupalištu “Bjeline”, a ove godine očekujemo rekordan broj učesnika – rekao je Sakan, koji je i predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje Dana opštine.

Na Dan opštine u jutarnjim časovima biće položeni vijenci kod spomen-kosturnice boraca Narodnooslobodilačkog rata i spomen-obilježja poginulim borcima Vojske RS, a uveče će biti održana svečana akademija. Sakan je dodao da će ovim manifestacijama prisustvovati brojne delegacije bratskih opština i predstavnici gradova partnera iz okruženja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*