Niče odmorište za lovce i ljubitelje prirode

Članovi sekcije Maslovare Lovačkog udruženja “Jelovka” započeli su izgradnju mini odmorišta za lovce na raskrsnici puteva za značajna lovačka lokaliteta Stara Borja i Stevanovinu.

Ovu akciju je inicirao pokojni Petko Župljanin, koji je bio predsjednik lovačke sekcije Maslovare, a odmorište će biti i mjesto gdje će njegove kolege vječno čuvati sjećanje na njega.

– Ideja je bila da bude napravljen natkriveni sto. Tu bi se lovačke grupe skupljale prije odlaska u lov i poslije povratka iz lova. Pošto se na lokalitete Stara Borja i Stevanovina uglavnom ide u zimski lov i često je kišovito i snježno vrijeme  spp to bi ujedno bilo i sklonište od lošeg vremena – kaže predsjednik Lovačkog udruženja “Jelovka” iz Maslovara Slobodan Župljanin.

On je istakao da će na odmorištu biti razni korisni sadržaji koje će koristiti lovci i ljubitelji prirode.
– Dovešćemo vodu, napraviti mjesto za kotlić, roštilj i pecanu. Uredićemo prirodni izvor vode ispod jedne bukve u neposrednoj blizini i tako to mjesto učiniti korisnim, ne samo za lovce, već i sve druge koji vole prirodu. Tu bi mogli da se odmore i organizuju mali pikinik. Pored toga nas lovce će ovo mjesto uvijek podsjećati na jednog od velikih zaljubljenika u lov i prirodu – istakao je Župljanin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*