Neradni dan u utorak, pogledajte ko smije da radi i radno vrijeme

Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH 21. novembar proglašen je republičkim praznikom i neradnim danom, a opštinska uprava Kotor Varoš donijela je odluku kojom je definisano radno vrijeme preduzeća, ustanova i drugih organizacija.

– U dane republičkih praznika ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti. Zakonom o praznicima RS propisano je da će načelnik opštine, odnosno gradonačelnik odrediti koja su preduzeća, ustanove i druge organizacije s područja jedinice lokalne samouprave, radi zadovoljenja neophodnih potreba građana, dužni da rade u dane praznika i u kom obimu – saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS.

Odlukom načelnika opštine Kotor Varoš Zdenka Sakana 21. novembra preduzeća “Bobas”, poslovna jedinica “Elektrokrajine” i Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” mogu da rade prema svom rasporedu i programu rada.

Radno vrijeme gradske apoteke, privatnih ambulanti, trgovina na malo prehrambenom robom, kioska, cvjećara, trgovina na malo pogrebnom opremom i autopraona je od osam do 14 časova, a preduzeća za prevoz putnika radiće prema utvrđenom redu vožnje za dane praznika.

Dragstori i u vrijeme praznika mogu da rade 24 časa dnevno, dok će ugostiteljski objekti raditi u skladu sa odlukom o određivanju radnog vremena ugostiteljskim trgovinskim i zanatsko-preduzetničkim radnjama opštine Kotor Varoš.

Poštivanje odluke nadziraće Tržišna inpekcija i Komunalna policija, a svi koji se ogluše o nju snosiće sankcije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*