Nekadašnja Kotorovarošanka na svijet donijela trojke

Stanu Maleš, koja je godinama živjela u Kotor Varošu, životni put je odveo u Zenicu gdje danas živi u braku sa parohom Markom Malešom, a njihov dom ovih dana je obasjala posebna sreća jer su na svijet stigle trojke.

Stana je na svijet donijela dvije kćerkice i sina, a sreća porodice Maleš sada je šesterostruka budući da već imaju troje djece – sinove Dušana i Stefana i kćerkicu Milicu.

Samo pola sata nakon što je sa suprugom i bebama stigao u svoj dom, preplavljen srećom i nasmijan Maleš je kazao da je ovo Božiji blagoslov.

– Planirali četvrto dijete i kada je supruga otišla da joj doktor utvrdi trudnoću, poslala mi je poruku da stavim kafu da popijemo. Iako ne pijem kafu, rekao sam hajde, popićemo. Onda mi je pričala kako joj je doktorica rekla da su dvojke, a onda da ima još jedna beba. Prihvatili smo sve to sa radošću. Cijela trudnoća je protekla u najboljem redu i bebe su hvala Bogu zdrave – kaže paroh Maleš.

On dodaje da je veoma uzbuđen i srećan i da ni u jednom trenutku nije pomislio da bi im šestero djece bilo teret već da je to Božiji blagoslov.

– Bake su tu i pomažu nam. Soba je puna dječice i ovo je pravo veselje. Starija djeca su sa nestrpljenjem čekala da kući dođu bebe i već nosaju flašice kako bi ih hranili – kroz smijeh priča Maleš.

Stana Maleš je rodom iz Livna, a ratni vihor je nju i njenu porodicu doveo u Kotor Varoš gdje je živjela godinama i završila srednju školu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*