Narić: Vaskrs slavimo svijetlog lica radujući se životu

Arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić rekao je na vaskršnjoj liturgiji da dočekujući Vaskrsenje Hristovo dočekujemo radost života koja na Bogu poznat način ozaruje naše duše i prosijava kroz naše lice.

– Onoliko koliko se raduješ vaskrsenju toliko si spreman da se kroz ovaj život raduješ budućem životu. Jer za pravog hrišćanina smrt i teškoće ovoga svijeta su prolazne. Radujući se zemaljskom novom danu mi živimo za novi dan i novo vrijeme u slavi vaskrslog Hrista – istakao je Narić i poručio vjernicima da praznik nad praznicima proslave u kućama u krugu porodice sa vjerom i nadom u bolju budućnost.

On je naglasio da pravi hrišćanin na praznik vaskrsenja Hristovog mora i treba da bude svijetlog, a ne tmurnog lica. Narić je napomenuo da radost ne treba da bude lažna, već odraz duše koja teži svjetosti, ljubavi, lepoti, dobroti, skladu i harmoniji i koja se raduje svakom ljudskom biću i susretu sa njim.

– Radujući se sa vama, molimo se vaskrslom Hristu da se srca ispune ljubavlju prema svima, da volimo i poštujemo jedni druge, uvijek imajući na umu da smo svi djeca Božija, braća među sobom – rekao je Narić, dodajući da je Hristos pobijedio smrt i otvorio vrata raja za sve pravdoljubive, bogoljubive, čovjekoljubive i hristoljubive ljude.

Vaskršnje liturgije služene su i u ostalim hramovima na području kotorvaroške opštine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*