Narić: Trebamo voljeti i one koji nas ne vole

Treba voljeti i one koji nas ne vole, jer je u tome tajna mira i ljubavi Božije i tajna pobjede, poručio je arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić, koji je jutros služio božićnu liturgiju u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Kotor Varošu.

– Danas ispraćamo božićni post u koji se ulazi smireno i skromno da bismo na dostojanstven način dočekali najradosniji hrišćanski praznik – istakao je Narić u obraćanju vjernicima.

On je uputio božićnu čestitku parohijanima i ljudima dobre volje, poželjevši da praznik proslave sa porodicom i prijateljima u sreći, zdravlju i veselju uz tradicionalni pozdrav Mir Božiji – Hristos se rodi. 

Božićnoj liturgiji prisustvovao je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan koji je čestitao sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i sugrađanima najradosniji hrišćanski praznik – Božić.

– Božić je prilika da se okupimo u toplini porodičnog doma, ispunjeni radošću rođenjem Isusa Hrista, ljubavlju prema bližnjima i nadom za bolju sutrašnjice – poručio je Sakan.

Narić je pozvao parohijane da se i ove godine okupe na tradicionalnoj manifestaciji plivanja za bogojavljenski Časni krst, koju organizuje Udruženje za promociju i značaj sportske rekreacije, a čiji će domaćin biti Savo Kerezović.

Božićne liturgije služene su i u hramovima u Vrbanjcima, Obodniku, Maslovarama, Grabovici i Šipragama.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*