Napreduje izgradnja nove zgrade i uređenje kruga Doma zdravlja

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan obišao je danas gradilište u krugu Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” gdje je u toku izgradnja novog bloka, asfaltiranje pristupne ulice i uređenje kompletnog dvorišta.

Direktor Doma zdravlja Vladimir Bibić je upoznao Sakana o trenutnim aktivnostima, navodeći da će izgradnja kompletnog objekta biti okončana u predviđenom roku uz visok kvalitet izvedenih radova.

– Nakon postavljanja krovne konstrukcije, vodoinstalacije i aluminijske stolarije privodimo kraju vrlo zahtjevne poslove u unutrašnjosti objekta, a zatim slijedi unošenje opreme i stavljanje u funkciju novog objekta do kraja godine, odnosno u predviđenom roku – naglasio je Bibić.

Uporedo sa izgradnjom novog bloka Doma zdravlja uveliko se radi i na asfaltiranju pristupne ulice i uređenju kompletnog kruga ove ustanove, za čiju namjenu je opština Kotor Varoš izdvojila 95.229 KM.

– Svjesni smo koliki je problem pacijentima predstavljao put pun rupa i zato smo delegirali ovaj projekat u okviru kapitalnih investicija koje realizuje opština Kotor Varoš. Nadam se da će vremenske prilike poslužiti izvođače radova da bi ovaj projekat realizovali do kraja godine – rekao je Sakan i podsjetio da je u prethodne dvije godine u Dom zdravlja uloženo oko dva miliona maraka, čime je nivo usluga podignut na znatno viši nivo i da opština zajedno sa menadžementom čini sve kako bi Kotorvarošani imali što kvalitetniju zdravstvenu zaštitu.

Nova zgrada površine 850 metara kvadratnih biće uvezana u jednu cjelinu sa starim dijelom Doma zdravlja, a u njoj će biti smještena Služba hitne pomoći i dio ambulanti porodične medicine.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*