Najpopularnije knjige na policama kotorvaroške biblioteke

Čitaocima Narodne biblioteke Kotor Varoš od danas su na raspolaganju nove 63 knjige, a među njima je i naslov „Zablude Svetog Sebastijana“ za koji je Vladimir Tabašević dobio NIN-ovu nagradu za 2018. godinu.

Nabavljen je i komplet od 16 knjiga Vladete Jerotića čiji opus obrađuje najčešće, teme o religiji, psihološkim problemima čovjeka, vjeru i naciju, ljubav i druge teme.

– Pored veoma vrijednog i kvalitetnog Jerotićevog kompleta nabavili smo i novi komplet „Gričke vještice“ Marije Jurić Zagorke, koji se sastoji od osam knjiga i veoma je tražen i čitan – kazala je direktorica Narodne biblioteke Kotor Varoš Bojana Vasić.

Ona je dodala da je čitaocima na raspolaganju i trilogija „Mi smo branili Košare“ Nenada Milikića – prvi dio „Poslednja straža“, drugi „Zov karaule“ i posljednji „Besmrtni bataljon“. Trilogija je napisana prema istinitim događajima o stradanju vojnika Jugoslavije na Košarama.

– Tu je i prvi i drugi dio knjige „Karađorđe biografija“Luke Mičete, odnosno priča o srpskom voždu, koji je vaskrsao srpsku državu i pokazao da Srbi opet mogu da imaju otadžbinu – navela je Vasićeva.

Na policama su i veoma popularni romani moderne psihologije Nika Vujičića „Ostanite jaki“ i „Ljubav nađe put“ koji svojim pričama inspiriše ljude da uvijek nađu izlaz iz problema.

Kupljene su i knjige „Razmnožavanje domaćih životinja“ Banjalučanke Tanje Stupar Trifunović, „Sve prođe pa i doživotna“ Žarka Lauševića, „Zbog njih sam volela Beograd“Isidore Bjelica i mnoge druge.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*