Najplemenitije drvo u Kotor Varošu

I drvo je kao čovjek. Rascvjetana šljiva dženerika je najplemenitija voćka u našoj opštini.

Nalazi se na autobuskom stajalištu prema Maslovarama, ima ogromnu krošnju i čitavo ljeto je sklonište od vrućine putnicima koji čekaju prevoz. Koliko je spasila starih i nemoćnih svojom hladovinom!

Danas sam je fotografisao onako rascvjetanu i pravi je ukras kraj ceste. Malo je onih koji su prolazili kraj nje ili stajali ispod nje, a da je nisu probali. Stigne veoma rano i rod joj je svake godine obilat.

Lokalna vlast bi na tom mjestu trebala kraj nje da dovede vodu i  napravi česmu. Bila je i klupa ali neki klipani su je uništili. Trebalo bi opet napraviti klupu, a valjda će se oni kojima bi to uništavali jednom prosijati u ludoj glavi da su najobičniji bezumnici.

Možda u ovom ludom vremenu izgleda besmisleno i uzaludno pisati o nekoj šljivi jer se svi bave krupnim temama, ali vjerujem da su velike i vrijedne stvari u suštini jednostavne i uvijek počinju malim koracima. Vjerujem da će se neki od lokalnih portala složiti sa mnom i sutra je postaviti kao fotografiju dana jer ova šljiva to zaslužuje.

Čedo Tepić

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*