Na pomolu višednevne zabrane za Prvi maj i Đurđevdan

U periodima od 1. do 3. maja, kao i od 6. do 8. maja najvjerovatnije će ponovo biti potpuno ograničeno kretanje između opština, dok će unutar njih biti omogućeno tokom ograničenih vremenskih intervala kako bi se omogućilo nužno kretanje, ali ne i okupljanja u pomenutim periodima.

To je navedeno u planu mjera koje razmatraju vlasti u RS, a sudeći po tome da su ograničenja za vaskršnje praznike koja su navedena u njemu i primjenjena velika je vjerovatnoća da će strog režim biti na snazi i za prvomajksd praznike i Đurđevdan.

Mibjstar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić rekao je da će naredne sedmice vidjeti šta je Vaskrs donio u smislu zaražavanja populacije.

– Ako ti pokazatelji budu dobri, vjerujem da bismo trebali ostati na ovim mjerama na kojima jesmo – kaže Šeranić. 

Prema njegovim riječima, bez obzira na mjere koje budu na snazi, pa čak i ako one budu i restriktivnih svi moraju da paze kako će se ponašati i okupljati ljude oko sebe.

– Uvijek treba da imamo to na umu. Međusobno povjerenje građana i onih koji preporučuju i donose mjere vrlo je važno u ovakvim kriznim situacijama – kaže Šeranić. 

Osim strogih mjera za praznike, planirano je postepeno popuštanje restrikcija uz posebne mjere distance, higijene te upotrebu propisane opreme kao što su maske i rukavice.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*