Na pomolu promjena direktora kotorvaroške šumarije

Smjena vršioca dužnosti direktora Šumskog gazdinstva “Vrbanja” Kotor Varoš Stane Kuzmić već je završena stvar,a trebao bi je naslijediti Milan Vasiljević.

Kako piše “Euroblic”, pozivajući se izvore koji su dobro upućeni u zbivanja u “Šumama RS”, Kuzmićeva neće još dugo biti na čelu Šumskog gazdinstva “Vrbanja”.

– Za ovo mjesto bore se SNSD, čiji je kandidat za direktora šumarije Vasiljević, te Demos koji je bacio oko na tu poziciju – kaže izvor “Euroblica”.

Kuzmićeva je u kotorvarošku šumariju stigla iz Sekretarijata Vlade RS  kao prelazno rješenje nakon što je sa pozicije direktora smijenjena Daliborka Kerezović-Damjanović. Kerezović-Damjanović, koja je predsjednica kotorvaroškog DNS-a, je smijenjena nakon prošlih izbora nakon što ju je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik optužio da je u kampanji radila protiv vladajuće koalicije.

Prema informacijama “Euroblica” Kerezović-Damjanović je dobila sudsku presudu u svoju korist kojom je utvrđeno da je njena smjena bila nelegalna, ali neće biti vraćena na direktorsku poziciju.

Smjena se sprema i u Šumskom gazdinstvu “Ribnik”, jednom od šumom najbogatijih u RS, koje je prošlu godinu završilo u minusu od 637.000 KM. Iz uprave “Šuma RS” su potvrdili da je prošlu godinu sa gubitom od oko 24.600 KM završilo i Šumsko gazdinstvo “Oštrelj Drinić”, zbog čega je krajem 2018. razriješen direktor i imenovan novi vršilac dužnosti. Sve su prilike da se ni vršilac dužnosti direktora Slađana Banjac neće dugo zadržati u fotelji, jer su oni koji odlučuju nezadovoljni njome.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*