Morbidnu “čestitku” potpisalo i udruženje iz Kotor Varoša

Na adrese institucija RS, povodom predstojećeg obilježavanja Dana Republike 9. januara, stigle su “čestitke” morbidnog sadržaja, a potpisalo ih je 25 uglavnom bošnjačkih udruženja proisteklih iz rata među kojima je i Organizacija porodica šehida, zarobljenih i nestalih osoba Vrbanja iz Kotor Varoša.

Na “čestitkama” su fotografija gomile ljudskih kostiju i leševa i natpis: “Ako obilježavate Dan Republike Srpske, ne zaboravite – ovo su njeni temelji”.

Na poleđini su navedeni nazivi 25 uglavnom bošnjačkih udruženja proisteklih iz rata među kojima su i ona koja se zvanično deklarišu da se zalažu za toleranciju, mir, istinu i pravdu.

– Ovo nije prvi put da nam na ovakav način, pred obilježavanje 9. januara stižu provokacije – potvrđeno je u jednoj od institucija RS na čiju adresu je stigla morbidna “čestitka”.

Predsjednik Saveza logoraša RS Branislav Dukić izjavio je da nije iznenađen ovim provokacijama.

– Svaki udar na Dan Republike Srpske, koji je za nas svetinja, još više jača institucije i ujedinjuje srpski narod u RS. Muslimani moraju da shvate jednom zauvijek da BiH nikada neće biti unitarna, za šta se borio Alija Izetbegović, a nastavio njegov sin Bakir Izetbegović – istakao je Dukić.

On je dodao da je RS jaka, međunarodno priznata i da ponosno slavi Dan Republike.

– Bilo je u prošlosti iz FBiH pokušaja da bude ukinut naš sveti praznik, a što su podržavali i pojedinci iz međunarodne zajednice. Sve napade smo odbili i Dan Republike se i dalje slavi i slaviće se – naveo je Dukić.

“Čestitke” identičnog sadržaja na adrese institucija RS stigla je i prošle godine uoči obilježavanja Dana Republike.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*