„Moja apoteka“ pomaže kotorvaroškim medicinarima

Vlasnik lanca apoteka “Moja apoteka” Strahinja Kujundžić donirao je mediicinsku opremu Domu zdravlja „Sveti Pantelejmon“ Kotor Varoš u vrijednosti od 4.000 KM.

Zahvaljujući ovoj donaciji obezbijeđene su dodatne količine zaštitnih maski, lijekova i zaštitne opreme za medicinske radnike.

“Moja apoteka” je pokrenula veliku akciju u sklopu koje će uručiti donacije u vrijednosti od 100.000 KM domovima zdravlja u više od 20 opština u RS da bi im pomogla u borbi protiv virusa korona.

Kujundžić je istakao da im je cilj da ukažu na značaj zaposlenih u domovima zdravlja i svojim primjerom pozovu i druge privredne subjekte na sličan poduhvat u skladu sa njihovim mogućnostima.

Direktor Doma zdravlja „Sveti Pantelejmon“ Vladimir Bibić zahvalio je Kujundžiću na donaciji.

– Radimo u otežanim uslovima jer epidemija virusa korona za nekoliko dana ulazi u treći mjesec. Potrošnja lijekova, zaštitne opreme i goriva je višestruko porasla tako da nam je svaka pomoć dobrodošla. Zahvaljujući nabavci iz vlasittih sredstava i donatorima uspijevamo da obezbijedimo dovoljno zaštitne opreme za naše radnike koji su svakodnevno izloženi opasnosti od zaraze virusom korona. Na sreću do sada nismo imali nijedan pozitivan slučaj u našoj ustanovi – rekao je Bibić za „Moj Kotor Varoš“.

Rad Doma zdravlja donacijama su pomogli i „Fagus grupa“, te Kotorvarošani koji rade u inostranstvu Janko Trivunović i Ilija Grgić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*