Moj Kotor Varoš slavi prvi rođendan, hvala vam na povjerenju, bićemo i dalje vaša desna ruka

Najmlađi portal u našem gradu “Moj Kotor Varoš” slavi danas prvi rođendan, koji dočekujemo sa velikom radošću i dijelimo je sa vama poštovani čitaoci jer bez vašeg povjerenja naš rad ne bi imao smisla, niti bi doživjeli i prvu godišnjicu rada.

Hvala vam na podršci iskazanoj kroz posjete našem portalu i vjeru u ono što ste mogli da pročitate o kojoj svjedoči činjenica da ste se sve češće vraćali na već dobro poznatu adresu www.mojkotorvaros.com.

U prethodnih 365 dana nastojali smo da stignemo u svaki kutak naše opštine – od Podbrđa do Liplja, od Novog naselja do Kruševa brda. Naša vrata bila su otvorena svima koji ih svojim gestovima i odlukama nisu sami zatvarali. Takav stav nametnuli smo od prvog dana samom odlukom da se u medijski prostor otisnemo baš na početku izborne kampanje u kojoj smo dokazali da nismo ničiji – ni SDS-ovi, ni SNSD-ovi, ni PDP-ovi, ni DNS-ovi, ni SP-ovi, ni stranaka na čijim temeljima je iznikla Ujedinjena Srpska. Nismo to ni danas ma koliko bi neki voljeli da vide da duvamo u nečija jedra kako bi opravdali teoriju – svi su nečiji.

Nismo ni plod dobro poznate postratne želje novopečenih bogataša da putem medija obezbijede dodanu snagu svom kapitalu. Partner smo svakom dobrom privredniku, poljoprivredniku i zanatliji koji u nama vide želju da promovišemo vrijednosti našeg grada i bolji Kotor Varoš. Hvala im što su nas prihvatili kao partnera na obostrano zadovoljstvo.

Nečiji, ipak, jesmo. Hiljada ljudi koji nam svakog dana iznova svojim izdvojenim vremenom za naše tekstove daju entuzijazam da budemo još bolji. Za to ćemo se boriti u godinama pred nama. Borimo se i borićemo se i za istinu i pravdu ma koliko često ti postulati i moralna načela nerijetko bivaju dovedeni do ivice utopije i samouništenja.

Postavili smo temelje profesionalnog odnosa na šarolikoj, ali daleko od uređene, onlajn medijske scene u Kotor Varošu. Ne skrivamo se po kućama, stanovima i kancelarijama i iza, najčešće stranačkih, paravana. Uvijek smo među svojim sugrađanima. Naši izvještaji nastaju na sportskim terenima, u dvoranama, društvenim salama, pa i kafanama jer je brzina uz tačnost i istinitost naše najubojitije oružje.

Ne libimo se ni da, za razliku od ogromne većine medija u Kotor Varošu, koji su novinarstvo sveli na krilaticu “malo radi, više kradi”, citiramo izvore informacija ukoliko ih preuzimamo, iskazujići na taj način poštovanje i profesionalan odnos prema kolegama. Tuđim perjem se nikada nećemo kititi kao oni koji će i poslije napisane kvalifikacije da smo poznati lažovi rado maznuti stotine vijesti pa čak i reciklirati tekstove stare nekoliko godina i zamazati oči svojim čitaocima samo da ne bi morali nešto napisati.

Podrška na koju nailazimo i prepoznatljivost koju smo stekli, objavivši oko 2.500 tekstova među kojima je oko 80 procenata autorskih, povukli su debelu liniju između MKV i najvećeg dijela ostatka medijske scene Kotor Varoša. Prepoznali su to i veliki mediji u regionu i BiH, prenoseći u više navrata naše tekstove i ukuzujući nam time veliku čast.

Nastavljamo da se borimo za istinu i pravdu čistinom pera i novinarske etike i da štitimo i vrednujemo sve dobro što ovaj grad ima, ali i da ukazujemo na nagativne pojave i probleme kako bi bili eliminisani. Pokazali smo da nismo kao drugi, iako nam i nije bila namjera da se poredimo s njima. Za samo godinu stekli smo povjerenje Kotorvarošana i stanovnika susjednih opština, koje nećemo iznevjeriti. Naprotiv, pružićemo im još više informacija i sadžaja kroz aranžmane koje smo već dogovorili sa vrhunskim novinarima, privrednicima, prosvjetnim radnicima…

Novinarstvo nije naš hobi. Novinarstvo ne doživljavamo ni kao alat za ostvarivanje političkih interesa, reketiranje i blaćenje. Novinarstvo je naš životni brod kojim plovimo već blizu dvije decenije. I ne namjeravamo da spustimo sidro.

Darko Gavrilović, urednik portala “Moj Kotor Varoš”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*