Mladi u velikoj akciji za Vanju

Prijatelji Vanje Pejakovića iz Maslovara kod Kotor Varoša nastavljaju sa prikupljanjem pomoći za njegovo liječenje, a novu uspješnu akciju sproveli su srednjoškolci koji su organizovali humanitarnu žurku u Banjaluci.

Na žurci u “Kafanici Dobrila” u banjalučkom Sokolskom domu okupilo se oko 200 mladih koji su i na taj način željeli da pomognu Vanji da dobije najvažniju bitku u životu poslije teške povrede kičme na ekskurziji u Italiji.

– Humanitarna žurka je protekla odlično i prikupili smo 700 KM. Pored toga Duško Tadić je kupio 100 karata za žurku i time donirao 300 KM. Mladi su još jednom pokazali humanost i dali nam novu energiju i volju da nastavimo sa akcijom – kaže Stela Novaković, jedna od učenica koja sa drugarima vodi akciju.

Srednjoškolci su riješili i administrativni problem sa MUP-om RS koji im je prije nekoliko dana naložio da uklone štand sa Trga Krajine u Banjaluci jer nisu imali odobrenje za njegovo postavljanje.

– Dobili smo odobrenje i sljedeće sedmice nastavljamo sa akcijom na Trgu Krajine, a uveče selimo u Kotor Varoš gdje ćemo prikupljati novčanu pomoć. Već smo postavili kutije u nekoliko kafića u Kotor Varošu i Banjaluci i nastavićemo da širimo ovu akciju, jer je porodici Pejaković uprkos tome što je Fond zdravstvenog osiguranja RS preuzeo troškove liječenja neophodna velika suma novca s obzirom da je bar jedan od roditelja stalno sa Vanjom u Italiji – rekla je Stela.

Vanjini najbliži pokrenuli su i dirljivu motivacionu akciju “Svi smo uz tebe” koja iz dana u dan nailazi na sve veću podršku.

– Ti si mamimo ćunće, lav naš, original, najbolji plejmejker, pravi borac i zato znamo da odustati nećeš! Zato… Drži se! Ne daj se! Uz tebe smo svi! Njake – poruka je te akcije.

Košarkaški klub “Basket 2000” iz Banjaluke, za koji je Vanja nastupao u nekoliko navrata, odlučio je da svoju ljetnu ligu odigra za njega i da dobrovoljnim prilozima njihovih članova i svih dobrih ljudi pomognu liječenje.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*