Mladi u Kotor Varošu uživali u muzičkom spektaklu

Četvrti muzički festival “Truck and roll”, čiji je cilj bio promocika mira, tolerancije i ljubavi i jačanje omladinskih aktivizam održan je sinoć na Gradskom trgu u Kotor Varošu.

Na festivalu su nastupila poznata muzička imena iz regiona, a najveću pažnju privukao je kantautor i reper iz Srbije Marko Šelić Marčelo.

– Veliki broj posjetilaca i odlična atmosfera pokazuju da je festival opravdao očekivanja nas muzičara i organizatora, jer su uložili maksimum napora da ovo bude sjajna noć – rekao je Šelić.

U sklopu festivala održana je i javna debata mladih sa Šelićem na kojoj je bilo riječi o idejama mira, muzičkog i umjetničkog razvoja, saradnji mladih i značaju preuzimanja odgovornosti za kulturna, politička, ekonomska i druga važna pitanja.

Predsjednik Udruženja mladih “Heroj” Đorđe Bojić istakao je da su kvalitetni izvođači napravili odličnu atmosferu i zabavu, te da su brojni Kotorvarošani i posjetioci iz susjednih opština pokazali da vole ovu vrstu muzike.

– U vremenu bujanja šunda na muzičkoj i kulturnoj sceni ovakvi događaji imaju ogroman značaj kako bi ponudili kvalitetnu alternativu – istakao je Bojić.

Osim Marčela, na festivalu su nastupili “Napeti trio”, virtuozni banjalučki rok sastav “Fjužna pruga” i oktet sastavljen od dobro poznatih muzičara iz “Rok simfonije”.

Festival je organizovalo Udruženje mladih “Heroj” iz Kotor Varoša u saradnji sa oeganizacijama USAID, CRS i “PRO-Budućnost”.

Podršku u organizaciji festivala, koji je održan u okviru “Kotorvaroškog kulturnog ljeta”, pružili su opština Kotor Varoš i Centar za kulturu, sport i informisanje i brojni privrednici, a među najznačajnijim pokroviteljima bili su Tvornica obuće Sportek, te zlatni sponzor kotorvaroško preduzeće “Građus”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*