Mladi SNSD-a iz Kotor Varoša birali novog predsjednika

Denis Šulić izabran je za predsjednika Mladih socijaldemokrata na saboru koji je održan na Jahorini, a u njegovom radu učestvovali su i mladi SNSD-a iz Kotor Varoša.

Saboru Mladih socijaldemokrata prisustvovalo je 327 delegata među kojima su iz Kotor Varoša bili Marinko Škrbić, Predrag Kušljić i Srećko Bibić. Pored njih na druženju mladih SNSD-a iz cijele RS prisustvovali su i Bojan Trifković, Aleksandar Kuprešak i Borko Jovičić iz Kotor Varoša.

Šulić je rekao je da je na novoj generaciji da nastavi putem kojim su išli njihovi prethodnici.

– Na nama je da širimo organizaciju i uključujemo nove obrazovane ljude – naveo je Šulić i istakao da je sabor pokazao snagu mladih SNSD-a.

Osim predsjednika, izabrani su Glavni odbor, Predsjedništvo, potpredsjednik, zamjenik predsjednika, generalni sekretar i sekretar Mladih socijaldemokrata. Saboru je prisustvovao i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, koji je ocijeno da je ovo bila manifestacija jedinstva, odlučnosti i energije koju nosi mladost.

– Jedinstvo se ogleda u činjenici da smo, i pored veoma zahtjevnog postupka izbora kandidata, imali po jednog kandidata za predsjednika, zamjenika, generalnog sekretara. SNSD praktikuje da na izbornim listama ima što više mladih kandidata. Možemo da se pohvalimo da iz redova Mladih socijaldemokrata imamo načelnike Srebrenice i Vukosavlja, a i načelnik Prnjavora Darko Tomaš je tek izašao iz mladih. SNSD ima najveći broj mladih na odborničkim mjestima u RS – podsjetio je Dodik i dodao da. SNSD na narednim izborima želi da ostvari više od 50 odsto glasova i da njegovi kandidati pobijede u trci za predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*