Mladi počeli snimanje filma o Kotor Varošu

Udruženje mladih iz Kotor Varoša “Heroj” počelo je snimanje amaterskog dokumentarnog filma “Poruka mira” kojim naš grad žele da predstave kao pozitivan primjer lokalne zajednice u kojoj su odnosi između etničkih grupa na visokom nivou i u kojem nema većih problema.

Prvi čovjek “Heroja” Đorđe Bojić kaže za “Moj kotor Varoš” da je u nazivu filma sadržana njegova glavna poruka – mir.

– Snimanje će najvjerovatnije trajati do kraja aprila. Riječ je o amaterskom filmu čije ćemo sekvence snimati u svim dijelovima Kotor Varoša. Na ovaj način želimo da pošaljemo poruku mira iz Kotor Varoša i da naš grad prezentujemo kao uspješan i dobar za život svih ljudi u njemu bez obzira na etničku pripadnost – istakao je Bojić.

On je dodao da mogu da mu se jave svi koji su zainteresovani za učešće u filmu.

– Svi su dobrodošli, iskustvo nije potrebno i zajedno ćemo učiti i snimati. Zadovoljstvo mi je što nam sve zainteresovani već javljaju – rekao je Bojić.

Snimanje filma omogućeno je putem projekta koji je “Heroju” odobren na samitu mladih u Sarajevu posvećenom održivosti mira među narodima u BiH. “Heroj” je dobio kameru i ostalu opremu neophodnu za snimanje dokumentarnog filma i 1.000 dolara za realizaciju projekta.

Pored početka snimanja filma “Heroj” je ugovorio saradnju sa Amaterskim pozorištem “Jovan Sterija Popović” iz Kotor Varoša, a privodi kraju i pripreme za javnu prezentaciju svog rada. U opsegu djelovanja “Heroja” biće širok spektar pitanja koja se tiču humanitarnog rada i omladinskog aktivizma. Udruženje će se baviti pomaganjem ugroženim porodicama i ljudima, pružanjem podrške perspektivnim mladim sugrađanima, organizivanjem humanitarnih, kulturnih i drugih događaja, rješavanjem problema u zajednici i mnogim drugim zanimljivim aktivnostima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*