Mladi okupljeni u “Heroju” kreću u borbu za bolje sutra

U vrijeme kada BiH napušta sve više ljudi, grupa mladih iz Kotor Varoša odlučila je da ne budu samo puki posmatrači, već da nešto urade u borbi za bolji život zbog čega je nastalo Udruženje mladih “Heroj”, koje već broji više od 50 članova.

Predsjednik Udruženja mladih “Heroj” Đorđe Bojić najavio je da će 19. maja sa početkom u 18 časova u kotorvaroškoj bioskopskoj sali biti održana prezentacija udruženja uz simboličnu premijeru predstave “Ničim izazvani”.

– Udružili smo se jer smatramo da je ovo pravi način da bar pokušamo da popravimo položaj mladih. Cilj Udruženja mladih “Heroj” je da okupi mlade koji žele da zajedno svojim radom doprinesu razvoju omladinskog aktivizma i društveno korisnog aganžmana u raznim oblastima. Naše ideje vodilje su bolji život i položaj mladih, te promovisanje realnih vrijednosti, mira, tolerancije i kulture dijaloga – kaže Bojić i dodaje da su rad počeli projektom “re:Generacija” u sklopu kojeg sarađuju sa Amaterskim pozorištem “Jova Sterija Popović” iz Kotor Varoša.

Iako tek slijedi zvanična prezentacija programa i ciljeva, Udruženje mladih “Heroj” je već mjesecima aktivno u Kotor Varošu.

– Organizovali smo humanitarnu žurku za pomoć Belmi Huskić iz Vrbanjaca i Nikolini Jerosimović iz Maslovara. Aplicirali smo na razne javne pozive, a spremamo i muzički festival. Zadovoljni smo početnom fazom rada i uvjereni da ćemo se brzo razvijati i okupiti veliki broj mladih kako bi imali snagu da nešto promjenimo – kazao je Bojić.

Osim mladih svakodnevno podršku dobijaju i  od starijih generacija.

– Naša poruka je da uzmemo sudbinu u svoje ruke, jer nije dovoljno da sjedimo i pričamo, nego da svi zajedno zasučemo rukave i radimo kako bi nam bilo bolje – zaključio je Bojić i pozvao Kotorvarošane da prisustvuju prezentaciji kako bi se detaljno upoznali sa time zbog čega je nastalo i šta će biti misija “Heroja”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*