Mladi Kotorvarošani dobili kutak za druženje i realizaciju ideja

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i predsjednik Omladinskog centra „Peta strana svijeta“ Neda Smiljić otvorili su danas prostorije Omladinskog centra.

Projektu koji su zajednički realizovali Omladinski centar, humanitarna organizacija “Vorld vižn”, Srednjoškolski centar „Nikola Tesla“ i opština Kotor Varoš.

Sakan je istakao da će mladi imati najviše koristi od otvaranja Omladinskog centra.

– Vjerujem da će mladi znati da iskoriste ovaj prostor, koji će biti mjesto njihovog okupljanja, kreativnog izražavanja i promocije njihovog stvaralaštva – rekao je Sakan i dodao da će opština podržati njihov rad.

Smiljićeva je naglasila da će u novootvorenim prostorijama organizovati različite događaje, promocije, radionice i druge aktivnosti koje će sami kreirati.

– Konačno imamo prostor gdje ćemo moći da se ispoljimo svoje ideje i da ih ostvarimo. Ovaj prostor će uvijek biti dostupan mladima, tu ćemo moći neformalno da se edukujemo i promovišemo naše aktivnosti i volonterizam – poručila je Smiljićeva.

Otvaranjem Centra za mlade, kako je istakla predstavnica “Vorld vižna” Ljiljana Radić, mladima žele dati vjetar u leđa kako bi ostali u svom gradu i stvarali pretpostavke za bolju i dugoročniju perspektivu mladih.

Smiljićeva je uručila zahvalnice Sakanu, direktorici Srednjoškolskog centra „Nikola Tesla“ Danijeli Kostić, načelniku opštinskog Odjeljenja za društvene djelatnosti Nemanji Paniću, opštinskoj organizaciji Crvenog krsta, pekari „Obeliks“ i „Elektrodistribuciji“ Kotor Varoš koji su podržali realizaciju projekta.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*