Mještanima na Ripištu obećana izgradnja kanalizacione mreže

Izgradnja kanalizacione mreže u ulicama Nikole Pašića, Vladike Nikolaja Velimirovića i Vidovdanskoj u kotorvaroškom naselju Ripište trebala bi početi naredne sedmice i biti završena u novembru. 

Obećanje mještanima ove tri ulice dali su predstavnici opštinskih vlasti i komunalnog preduzeća “Bobas” nakon razgovora u vezi sa rešavanjem decenijskog problema. Realizaciju projekta vrijednog oko 146.000 KM u potpunosti je preuzelo preduzeće “Bobas”. Direktor “Bobasa” Slobodan Jurić obećao je da će radovi početi u utorak, a biti završeni prije izbora ako budu povoljne vremenske prilike. Na pitanje jednog od mještana šta izbori imaju sa radovima, Jurić je odgovorio da očekuje podršku mještana ovih ulica ako ovo obećanje bude ispunjeno.

Jurić je istakao da će cijena priključka biti 351 KM, a naplata ovde usluge zavisiće od potrošnje vode. Mještani su izrazili sumnju u ovo obećanje jer su im predstavnici aktuelne lokalne vlasti i prije četiri godine uoči lokalnih izbora dali obećanje da će biti izgrađena kanalizaciona mreža. 

– Ovaj put sam ja taj koji ulazi u projekat, a nikada se nisam prihvatio nečega, a da to nisam završio – rekao je Jurić i dodao da stanovnici pomenutih ulica sljedeće sedmice mogu da dođu u prostorije “Bobasa” da bi se informisali i iznijeli sugestije u vezi sa projektom.

“Moj Kotor Varoš” je nedavno objavio tekst o mukama mještana zbog nepostojanje kanalizacione mreže na koju čekaju 40 godina. Mještani su i predstavnicima vlasti rekli da je sramota da naselje koje se nalazi svega kilometar od centra Kotor Varoša nema osnovne uslove za život.

Da li će najavljeni projekat ostati samo jop jedno predizborno obećanje ili će mještani tri ulice dobiti osnovne uslove za život pokazaće vrijeme.

U delegaciji opštine bili su načelnik Zdenko Sakan, njegov zamjenik Mladen Trivunović, narodni poslanik Nedeljko Glamočak, načelnik Odjeljenja za privredu Srđan Ćorić, odbornik u Skupštini opštine Milorad Savanović, te direktori Agencije za lokalni ekonomski razvoj Čedo Komljenović, Turističke organizacije Mišo Petrović i Doma zdravlja Vladimir Bibić, a riječ je o funkcionerima PDP-a i SDS-a. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*