Mitrović: Sakan nudio Dodiku da PDP okrene leđa SDS-u i NDP-u

Velimir Sakan, savjetnik člana Predsjedništva BiH i počasnog predsjednika PDP-a Mladena Ivanića, nudio je u njegovo ime predsjedniku RS i SNSD-a Miloradu Dodiku, da se PDP odvoji od SDS-a i NDP-a.

Ponudu je objelodanio Slavko Mitrović, savjetnik predsjednika RS Milorada Dodika, kojeg u javnosti bije glas da je njegova desna ruka i jedan od najvažnijih ljudi u rukovodstvu SNSD-a.

– Kao vraćanje duga SDS-u i zahvalnost za bošnjačke glasove, Ivanić je više puta izjavljivao da dok je on član Predsjedništva, SNSD neće biti dio vlasti na nivou BiH, ponavljajući što je odredio i rekao Bakir Izetbegović. A onda suočen sa propašću koncepta vlasti u Sarajevu po mjeri Bošnjaka i Izetbegovića, Ivanić počinje operaciju – odvajanje. Ovo i zato što je ograničeni i bahati Bakir zorno pokazao kako se juriša na RS kada pod zastavom  SDA ima SDS, PDP i NDP kao savez za poraze. Prvo je Ivanić dolazio na sastanke sa Dodikom javno, onda kriomice. Slao je Sakana uz ponudu da se PDP odvoji od SDS-a i Dragana Čavića, jer “njihova politika ne vodi nikuda” – napisao je Mitrović u autorskom tekstu objavljenom u “Glasu Srpske”.

Mitrović navodi da je Ivanićev cilj bio da samo utvrdi pazar da ga ponovo neki ambasadori ne bi morali nametati rukovodstvu SDS-a, kao za izbore 2014. godine.

– Tada je rečeno – ako Ivanić nije kandidat, nećete dobiti pare za izbornu kampanju. Ivanića su morali prihvatiti, ali su i SDS-ovci natrpali džepove dolarima – istakao je Mitrović.

Kompletan Mitrovićev tekst možete pročitati na sljedećem linku http://www.glassrpske.com/komentar/komentar_dana/Kandidati-za-opoziciju/3160.html

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*