Miodrag Petrović na skeneru Čede Tepića

Piše: Čedo Tepić

Potpuno mi je svejedno hoće li se neko složiti sa mnom ili ne, ali Mišo je dobar čovjek, a mislim da i njegovo bavljenje politikom zaslužuje poštovanje.

Ne govorim o stranačkoj pripadnosti, nego uopšte o njemu kao čovjeku, koji se eto, godinama bavi i politikom. Znam ga decenijama i možda sam nekada bio i nepovjerljiv prema njemu, ali upravo me vrijeme uvjerilo da je običan i vrlo korektan čovjek.

To što zna da dobro “igra političku triku” u kojoj je čak vrlo vješt, to je za pozdraviti ne osvrćući se na njegove neistomišljenike kojima to nije drago, ali tako je to uvijek u životu, a naročito u Kotor Varošu gdje sve mogu da ti oproste ali uspjeh nikada. Ne pripadam tim zavidljivim glistama i poštujem sve one koji su uspjeli u politici pod uslovom da sačuvaju ljudsku čast i da ne zloupotrebljavaju političku moć nad slabijima od sebe.

Njegova porodica je, koliko znam, uvijek bila materijalno relativno jaka i to je ostavilo svakako traga u njemu, jer kao čovjek nije pohlepan za razliku od mnogih u političkoj istoriji ovog grada, koji su bili više nego nezajažljivi kad je lična korist u pitanju.

Još nisam čuo naprimjer da je zapošljavao članove svoje porodice. Nisam čuo da je insistirao da neko ostane bez hljeba i radnog mjesta zato što nije u njegovoj partiji. Čak sam bio svjedok kad je iskreno bio razočaran povodom otpuštanja nekih ljudi.

Tačno na Vaskrs 2007. godine dok sam štrajkovao glađu bio je prvi čovjek koji me tog jutra posjetio (a s njegovom partijom sam bio u sukobu i on je i tada zauzimao važno mjesto u partiji) i donio mi šareno uskršnje jaje.

Ničeg posebnog nema u tome što su mi dolazili prijatelji, jer se to podrazumijeva, ali da to neko uradi sa suprotne strane (kao on) je čin vrijedan svakog poštovanja. Nastavi Petroviću ljudski i dalje tako, jer je Vaskrs svaki dan u kojem vaskrsavamo kao ljudi ako smo spremni poštovati i pomagati jedne druge!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*