Ministarstvo naložilo raspisivanje izbora u Maslovarama

Ministarstvo uprave i lokalne samouprave RS naložilo je Skupštini opštine Kotor Varoš da u što kraćem periodu raspiše izbore za članove Savjeta Mjesne zajednice Maslovare.

– S obzirom da postoje sve pretpostavke za sprovođenje izbora za članove Savjeta Mjesne zajednice Maslovare tražimo da Skupština opštine u što kraćem vremenu raspiše izbore – navedeno je u dopisu koji je Ministarstvo uprave i lokalne samouprave RS uputilo predsjedniku Skupštine opštine Kotor Varoš Ibrahimu Paliću i načelniku opštine Zdenku Sakanu.

U dopisu, koji je potpisala ministar uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić i koji je u posjedu portala “Moj Kotor Varoš”, navedeno je da je zakonska obaveza da izbori za savjet mjesne zajednice budu održani najkasnije u roku od 90 dana od konstituisanja lokalnih organa vlasti poslije lokalnih izbora. Taj rok teče od momenta izbora predsjednika Skupštine opštine, a s obzirom da je u Kotor Varošu davno istekao i da u Maslovarama nisu održani izbori za Savjet Mjesne zajednice, Ministarstvo uprave i lokalne samouprave je naložilo njihovo raspisivanje.

Ministarstvo uprave i lokalne samouprave reagovalo je na osnovu peticije koju su potpisali mještani Maslovara, tražeći da budu održani izbori. Kap koja je prelila čašu strpljenja mještana bio je pokušaj nelegalnog priključenja na lokalni vodovod grupe njihovih komšija predvođene predsjednikom Savjeta Mjesne zajednice Maslovare Slobodanom Jovičićem, kojeg su optužili da radi protiv interesa sela.

Prema riječima mještana, njegovi potezi stvorili su veliki problem svima jer on sprovodi samovolju pa umjesto da uz njegovu pomoć riješe najveći problem, upravo on se protivpravno pokušava spojiti na bazen i oko 180 domaćinstava ostavi bez kapi vode, koju su i do sada imali neredovno.

Mještanin Radislav Božičković rekao je da Savjet Mjesne zajednice Maslovare ne funkcioniše.

– Imamo samo predsjednika kojeg nismo birali. Radi šta hoće, sam upravlja novcem, nelegalno se spaja na vodovod sa najniže tačke, na šta smo se žalili i zato tražimo izbore – kazao je Božičković.

Načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan izjavio je prije nekoliko dana da izbori u mjesnim zajednicama nisu planirani ove godine i da u budžetu nije planiran novac za to.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*