Minić: Sabor lovaca ne može osporiti odluke Skupštine „Uzlomca“

Predsjednik Lovačkog saveza RS Savo Minić izjavio je da Sabor lovaca Lovačkog udruženja „Uzlomac“ Kotor Varoš po Statutu udruženja ne može poništavati odluke Skupštine udruženja.

– Do mene je došla informacija da je Saboru prisustvovalo samo šezdesetak ljudi od 330 članova Lovačkog udruženja „Uzlomac“ i da nije bilo kvoruma – rekao je Minić.

On je istakao da je razriješeni predsjednik Lovačkog udruženja „Uzlomac“ Nedeljko Glamočak, koji je sazvao Sabor lovaca i ne priznaje odluke Skupštine udruženja o njegvoj smjeni izboru novog rukovodstva, član i Zakonodavnog odbora u Narodnoj skupštini RS.

– Iznenađen sam jer Glamočak koji bi trebao veoma dobro da poznaje pravo, ali i unutrašnja akta Lovačkog udruženja “Uzlomac”, tvrdi da Sabor lovaca može da derogira skupštinsku odluku – istakao je Minić.

On je apelovao da lični interesi budu uklonjeni s puta razvoja lovstva u Kotor Vaošu.

– Moramo se riješiti ovakvih stvari i obezbijediti da jedna osoba ne može napraviti situaciju da imamo stotine talaca. Lovci Lovačkog udruženja „Uzlomac“ možda u ovom momentu toga nisu ni svjesni, ali mimo njih prolaze sredstva Vlade i projekti Lovačkog saveza RS – naglasio je Minić.

On je poručio da su lovci iz Kotor Varoša po svojoj volji izabrali predsjednika Lovačkog udruženja “Uzlomac” Milana Vasiljevića.

– Prema informacijama koje imam, sprovedeni su izbori u svim sekcijama i bila je zakazana redovna izborna sjednica Skupštine. Onog momenta kada je Glamočak vidio da nema podršku među lovcima, napravljena je varijanta da predsjednik Skupštine obavijesti lovce da nije u mogućnosti da prisustvuje sjednici Skupštine. Prema informacijama kojima raspolažem, izbori su sprovedeni u fer i demokratskim okolnostima, a Vasiljević ima ogromnu podršku većine lovaca – rekao je Minić.

Skupština Lovačkog udruženja „Uzlomac“ nedavno je razriješila Glamočaka i umjesto njega imenovala Vasiljevića, a izabrani su i novi članovi Upravnog i Nadzornog odbora. Glamočak od tada odbija da preda dužnost i tvrdi da je Skupština udruženja bila nelegalna zbog čega je sazvao Sabor lovaca kako bi bile poništene skupštinske odluke.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS je zbog svega obavijestilo rukovodstvo „Uzlomca“ da sprije početak lova, a sada je otišlo i korak dalje i poslalo novi dopis kojim traže vraćanje lovačkih dozvola kako ne bi bile ispunjavane i izdavane dok ne bude riješena sporna situacija u udruženju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*