Miliću 16 godina robije za ubistvo u Kruševu Brdu

U ponovljenom sudskom postupku Ilija Milić (72) iz Kotor Varoša osuđen je danas u Okružnom sudu u Banjaluci na 16 godina i devet mjeseci zatvora zbog ubistva Vasilja Kneževića poznatog kao Dječak s planine, pokušaja ubistva njegovog oca Nedeljka i nedozvoljenog držanja oružja.

Vrhovni sud je Miliću dva puta ukidao presudu i vraćao na novo suđenje.

Knežević je ubijen 10. aprila 2018. godine u Kruševu Brdu kod Kotor Varoša kada ga je Milić u zasjedi čekao na putu kojim je vodio stoku. Kada je naišao prema njemu je ispalio rafal iz automatske puške, pogodivši ga sa pet metaka.

U optužnici se navodi da je Milić uzeo automatsku pušku i otišao prema zaseoku Potok s namjerom da ubije Vasilja, te se sakrio iza stabla bukve pored lokalnog puta kuda Vasilj obično vodi stoku na ispašu i pojilo. Kada je Vasilj naišao Milić je sa udaljenosti od oko dva metra prema njemu ispalio rafal.

Dva metka pogodila su ga u glavu, dva u lice, a jedan je pogodio rame i vrat i na mjestu je ostao mrtav. Tada je Milić s puškom u rukama otišao kući i telefonom je pozvao policiju. Priznao im je da je ubio komšiju i pozvao ih da dođu u selo da se preda.

Potom je ponovo uzeo pušku i otišao do kuće Nedeljka Kneževića, oca ubijenog. Dok je prilazio kući Nedeljka je uočio ispred pa je i prema njemu ispalio rafal, ali ga nije pogodio. Nedeljko je pobjegao u kuću da bi ubrzo stigla policija i uhapsila Milića.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*