“Mikrofin” obnovio školsku lektiru u Kotor Varošu

Narodna biblioteka Kotor Varoš od danas je bogatija za više 200 naslova školske lektire za osnovce koju im je doniralo Mikrokreditno društvo “Mikrofin” iz Banjaluke.

“Bela griva” Renea Gijoa, “Vlak u snijegu” Mate Lovraka, “Hajduk Stanko” Janka Veselinovića, “Hajduci” Branislava Nušića, “Izbor pripovjedaka” Ive Andrića, “Pesme za decu” Jovana Jovanovića Zmaja samo su neki od naslova koji će se uskoro zahvaljući “Mikrofinu” naći na policama Narodne biblioteke.

– Ovo nije prva donacija “Mikrofina” u Kotor Varošu, a duboko sam uvjeren da neće biti ni posljednja, jer pažljivo osluškujemo probleme društvene zajednice u kojoj poslujemo i uvijek nastojimo pomoći. U tome su nam djeca i njihove potrebe prioritet, pa “Mikrofin” već tradicionalno pomaže vrtićima, školama, bibliotekama i svim ostalim ustanovama koje su usmjerene na djecu i njihov pravilan razvoj – istakao je šef banjalučke filijale “Mikrofina” Boris Todić koji je uručio donaciju direktorici Narodne biblioteke Kotor Varoš Bojani Vasić.

Vasićeva je zahvalila na donaciji i istakla da joj je drago što uspješne kompanije pokazuju interesovanje da pomognu institucijama kulture i obrazovanja.

– S obzirom da je došlo do izmjene nastavnog plana i programa za srpski jezik i književnost, biblioteka se našla u velikom problemu zbog nedostatka adekvatne lektire za osnovce od 2012. godine. U tom smislu “Mikrofinova” donacija za nas ima ogroman značaj, a posebno za naše male sugrađane koji sada mogu svakodnevno iznajmljivati naslove koji su im potrebni – istakla je Vasićeva.

“Mikrofin” je posljednjih godina u okviru programa ulaganja u društvenu zajednicu organizovao više od 150 donatorskih akcija. Kroz ovaj program donacija prošlo je 65 škola i 30 vrtića, a priliku da koristi donatorska sredstva u vidu nastavnih sredstava, školskog namještaja, računara i druge školske opreme dobilo je više od 20.000 učenika širom BiH.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*