Maslovare prije vijek igrale tenis, teren će ponovo biti obnovljen

Uništeni i zapušteni teniski teren u Maslovarama konačno će biti obnovljen i stavljen na raspolaganje ljubiteljima ovog sporta.

Inicijativa potpredsjednika Skupštine opštine Kotor Varoš iz PDP-a Radenka Čupića i odbornika SNSD-a Ljubinka Trifkovića koji žive u ovoj mjesnoj zajednici naišla je na podršku entuzijasta koji će im pomoći da igralište zablista nekadašnjim sjajem.

– Igralište je potpuno propalo i zaraslo i usaglasili smo se da bi bilo lijepo bude renovirano. Krećemo u taj posao, to nam je i dužnost prema prošlim generacijama jer su teniski tereni ovdje postojali prije 100 godina – rekao je Čupić za “Moj Kotor Varoš”.

Prema njegovim riječima, neophodno je urediti kompletan prostor na kojem se nalazi igralište, popraviti šljaku, zamijeniti žičanu ogradu, obilježiti linije, dovesti vodu za prskanje šljake i popraviti tribine, prema predračunima firme koja se bavi tim poslovima vrijednost radova će dostići oko 5.000 KM.

Trifković kaže da su djeca najveće bogatstvo i da im moraju obezbijediti sadržaje koji će ih odvojiti od ulice.

– Jedan od tih sadržaja je i teniski teren. Tenis je u Maslovarama decenijnama bio popolaran, a posebno od kada se na sceni pojavio Novak Đoković. Postoje podaci da je tenisko igralište u Maslovarama bilo među najstarijim na Balkanu jer je napravljeno još davne 1934. godine – kaže Trifković za “Moj Kotor Varoš”.

Teniski teren je posljednji put obnovljen prije desetak godina zahvaljujući firmama “Fagus”, “Petrović”, “Dermal”, “RP Prpomeks”, “Eurokant” i opštini Kotor Varoš, ali je zbog nebrige i neadekvatnog gazdovanja ponovo zapušten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*