Maske ponovo obavezne i napolju, oštre kazne za prekršioce

Republički štab za vanredne situacije donio je odluku da proširi mjere u cilju suzbijanja širenja virusa korona, a odlučeno je, između ostalog, da od sutra ujutro bude obavezno nošenje maski i napolju uz tri izuzetka.

– Djeca do sedam godina, lica sa posebnim potrebama koja nisu u mogućnosti sama da skinu masku i lica koja obavljaju fizičku, sportsku i rekreativnu djelatnost u rekreativnim objektima nisu obavezna da nose maske – rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić.

Prema njegovim riječima, štab je odlučio da zabrani muziku uživo u kafićima i restoranima.

Do 16. novembra zabranjuju se organizovana okupljanja više od deset lica. To se, prije svega, odnosi na privatna okupljanja, što podrazumijeva svadbe, krštenja i ostalo. Privatna okupljanja treba da svedemo na mininum – naveo je Šeranić.

On je dodao da je preporuka i da se treba vratiti režim rada od kuće gdje god je to moguće.

Vršilac dužnosti direktora Inspektorata RS Dragutin Škrebić kazao je da su za vikend imali pojačane kontrole privrednih subjekata. On je dodao da su prije toga upozorili poslodavce, ali da su 11 privrednih subjekata ipak morali zatvoriti.

– Novčane sankcije nisu imale efekta, a cilj je da se spriječi širenje virusa i da ne dođemo u situaciju da ponovo zatvaramo privredne subjekte – istakao je Škrebić, podsjetivši da su kazne za nenošenje maski100 KM.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*