Markoviće okupila čežnja i ljepota zavičaja

Zaseokom Luke u Donjem Obodniku juče se tokom cijelog dana prolamala pjesma na porodičnom okupljanju Markovića.
 
Goste je zabavljao Vjeko Jošić, a uz pjesmu dočekali su večernje sate.
 
– Lijepo je družiti se sa svojim najmilijima. Život nas je razbacao svuda po svijetu, pa pokušamo da se jednom godišnje okupimo i da uživamo uz pjesmu i veselje – rekao je za “Moj Kotor Varoš” domaćin ovogodišnjeg druženja Jelenko Marković.
 
On je domaćinstvo predao svom bratiću Dragi.
 
– Veliko je zadovoljstvo biti na ovom porodičnom druženju. Iako mnogi nisu stigli uskladiti obaveze i biti danas ovdje, opet nas je bilo pedesetak, što iziskuje ozbiljnu organizaciju. Naredne godine pokušaćemo da ovo druženje organizujemo na brdima iznad naših kuća, na starini, odakle svi potičemo – rekao je naredni domaćin Drago Marković.
 
Jedni su na skup došli iz Austrije, drugi iz Italije, treći iz Hrvatske, četvrti iz Crne Gore. Ništa nije daleko, rekoše u razgovoru, kada je porodica u pitanju. 
 
– Došao sam na odmor iz Italije i morao sam da budem tu, jer je moj otac ove godine bio domaćin. Jedan dan u godini je malo, ali ipak dovoljno da se bar na trenutak vidimo i popričamo. Posao nas je odveo po svijetu, pa nemamo vremena ni za šta, tako nam bar ova druženja održavaju veze – rekao je Siniša Marković. 
 
“Markovićijada”, kako domaćini nazvaše ovaj skup, je ove godine održana treći put, a nadaju se da će tradiciju nastaviti i da će svaka sljedeća godina okupiti više učesnika, jer ova porodica ima potomke širom Evrope. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*