Marković želi da pokrene proizvodnju u mljekari u Dabovcima kod Kotor Varoša

Diplomirani inženjer poljoprivrede Vitomir Marković spreman je da pokrene proizvodnju u mljekari u Dabovcima kod Kotor Varoša i traži poslovnog partnera sa kojim bi ušao u taj poduhvat.

Za potrebe proizvodnje može se koristiti postojeći objekat mljekare u Dabovcima. Dabovci se nalaze na pogodnoj lokaciji, u središnjem dijelu opštine Kotor Varoš, što je pogodno za djelovanje na području cjelokupne opštine ako bi tu bila planirana poslovna aktivnost otkupa mlijeka za potrebe prerade u mljekari.

U objektu mljekare se nalazi veliki dio opreme potrebne za preradu mlijeka, a usmjerenje prerade mlijeka je prema proizvodnji tradicionalnih mliječnih proizvoda – kajmak u tipu užičkog i sirevi. Postoji mogućnost i za proizvodnju konzumnog mlijeka i fermentisanih proizvoda jogurta i kiselog mlijeka, a na bazi punomasnog mlijeka.

Marković potencijalnim partnerima nudi znanja i iskustva na poziciji tehnologa stečena i kroz deset godina rada u vlastitoj mljekari na proizvodnji kajmaka i drugih mliječnih proizvoda.

Kvalitet proizvoda potvrđen je i mnogobrojnim medaljama sa Novosadskog sajma poljoprivrede. Tu je u godina rada u „Mlekari Spasojević“ u Bajinoj Bašti. Radeći tokom 2016. godine u toj mljekari bio je na poziciju tehnologa za proizvodnju kajmaka u tipu užičkog i sireva.

Krajem 2016. godine Privredna komora Srbije svrstala je „Mlekaru Spasojević“ među stotinu najuspješnijih preduzeća, a ove godine je svrstana među 24 najbolja brenda u Srbiji. To je dokaz da se iskustva i znanja koje je Marković stekao radeći u toj mljekari mogu smatrati relevantnim.

– Ako potencijalni poslovni partner bude zainteresovan djelovati na području Kotor Varoša, a pošto je projekat kao takav razvojni za poljoprivredu, trebaće biti predočena određena vizija budućeg rada i razvoja. U slučaju da poslovni partner bude zainteresovan izmjestiti opremu na neko drugo područje bilo gdje u BiH i bude pronađen zajednički interes, sa zadovoljstvom ću dati svoje puno angažovanje – istakao je Marković.

Informacije u vezi sa ovim projektom moguće je dobiti putem telefona na broj 00387 65 312 074 i 00387 64 4270 132, odnosno mejla na adresu [email protected]

1 Comment

  1. Tržište je zasićeno proizvodima od kravljeg mlijeka. Sirevi od kozijeg i ovčijeg mlijeka su traženiji i proizvodnja je isplativija.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*