Marinko Škrbić iz Kotor Varoša žrtva medija koji ga je proglasio nasilnikom

Marinko Škrbić iz Kotor Varoša postao je medijska žrtva i nasilnik samo zato što pukom koincidencijom ima iste inicijale kao jedan od aktera incidenta koji se prije šest dana dogodio u jednom od elitnih hotela na Jahorini i što je na svojoj stranici na društvenoj mreži “Fejsbuk” objavio fotografiju sa osnivačem udruženja “Srbska čast” Bojanom Stojkovićem.

Naime, na portalu “BN televizije” juče je prenesen tekst portala “Impuls” pod naslovom “Zlatna mladež Republike Srpske” u kojem se govori o incidentu koi se zbio 2. februara na Jahorini. U tekstu je navedeno da su trojica pijanih mladića, nakon što je konobar odbio da im sipa piće, izazvala sukob i repetirali oružje i počeli prijetiti radnicima hotela i gostima. Istaknuto je da su se mladići poslije dolaska policije zabarikadirali u sobi hotela i da je drama trajala do jutarnjih časova. U tekstu je navedeno da je pokušano zataškavanje incidenta jer je jedan od mladića najbliži srodnik odbornika SNSD-a u banjalučkoj skupštini.

Iz policije je najprije saopšteno da su tada uhapšeni gosti hotela Đ. A. (1994), M. Š. (1994) i S. L. (1994) iz Banjaluke, a potom da je uhapšen i suvlasnik ugostiteljskog objekta G. Š. (1973) iz Istočne Ilidže.

Inicijali M. Š. bili su dovoljni uredništvu portala “BN televizije” da ispod teksta koji su prenijeli sa portala “Impuls” objave dvije fotografije Marinka Škrbića iz Kotor Varoša. Na jednoj je u društvu ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača, a na drugoj osnivača “Srbske časti” Bojana Stojkovića.

Škrbić je za “Moj Kotor Varoš” rekao da je ostao u šoku kada je vidio svoje fotografije ispod teksta i da je ni kriv ni dužan dobio etiketu nasilnika.

– U kontekst dešavanja na Jahorini su me doveli potpuno neargumentovano, neprovjereno i proizvoljno, jer sa tim apsolutno nemam dodirnih tačaka. Izuzev inicijala ništa drugo nije moguće dovesti u vezu sa mnom za šta imam čvrste dokaze i brojne svjedoke. Radi se o drastičnoj zloupotrebi mojih privatnih fotografija objavljenih na mom profilu na društvenoj mreži “Fejsbuk” pomoću koje je napravljena nevjerovatna konstrukcija kojom su meni i mojoj porodici nanijeli duševnu bol, izazvali uznemirenje i grubom klevetom narušili našu čast i ugled – istakao je Škrbić.

On je uputio demant “BN televiziji” i zahtjev za javno izvinjenje, a razmisliće i o podizanju tužbe za klevetu.

– Dana 2. februara 2018. godine do 11 časova sam bio u kući u Kotor Varošu poslije čega sam sa prijateljem otišao u Banjaluku. Poslije povratka u Kotor Varoš cijelo vrijeme sam ostao u kući, što mogu potvrditi brojni svjedoci. Rođen sam 8. oktobra 1996, a na 1994. godine kao što je policija navela za uhapšenog M. Š. Ne poznajem nijednog od navodnih aktera incidenta na Jahorini, niti imam bilo kakve veze sa navodima iznesenim u tekstu objavljenom na Vašem portalu. Zbog svega zahtjevam da ovaj demant objavite u cjelosti uz javno izvinjenje. Ukoliko to ne učinite u skladu sa Zakonom o zaštiti od klevete biću prinuđen da zaštitu tražim putem pravosudnih organa – naveo je Škrbić u demantu i dodao da mu je bila čast da se fotografiše sa Lukačem i Stojkovićem i da mu je jednaka čast što je član Mladih socijaldemokrata i SNSD-a.

Objavljene fotografije izazvale su šok u porodici Škrbić.

– Nismo mogli da vjerujemo svojim očima kada smo vidjeli fotografije našeg Marinka uz tekst onakvog sadržaja. Pitamo se kako je neko sebi dao za pravo da se na takav način igra sa ljudskim sudbinama. Od ovoga će ostati ožiljci na našim srcima dok smo živi – kaže za “Moj Kotor Varoš” Marinkova majka Snežana.

Podršku Škrbiću dali su republička organizacija Mladih socijaldemoktara i Opštinski odbor SNSD-a Kotor Varoš.

Sa portala “BN televizije” u međuvremenu je ispod spornog teksta uklonjena Škrbićeva fotografija sa Lukačem, ali ne i sa Stojkovićem.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*