Malinarstvo u ekspanziji, počinju edukacije u malinjacima

Malinarstvo je jedna od grana poljoprivrede koja je u najvećoj ekspanziji na području kotorvaroške opštine u posljednjih nekoliko godina, a da bi bila nastavljena uoči početka nove sezone biće upriličene edukacije za malinare i ostale koji žele da se bave ovom proizvodnjom.

Udruženje koje okuplja proizvođače malina u Kotor Varošu “Malinar” organizovaće sutra u malinjaku u Šibovima edukaciju za malinare sa početkom u 13 časova.

– S obzirom da počinje sezona radova u malinjacima veoma je važno da svi naši članovi budu što bolje edukovani u vezi sa orezivanjem, vezivanjem i prihranom, jer od tih radova umnogome zavisi kvalitet i prinos maline. Osim malinara edukaciji mogu prisustvovati i ostali zainteresovani i vjerujemo da će biti nastavljena ekspanzija ove grane voćarstva – rekao je za MKV predsjednik Udruženja poljoprivrednika “Malinar” Aleksandar Stanić.

Jedan od krajeva u kojima je malinarstvo pustilo duboke korijene su i Javorani gdje su malinari sa područja Mjesne zajednice Vagani podigli malinjake na površini od 30 do 40 dunuma. I za njih će sljedeće sedmice biti upriličena edukacija koju će obaviti agronom Dalibor Đajić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*