Maksimović: “Sportek” uspio održati zaposlenost i proizvodnju

Menadžer proizvodnje u Tvornici obuće “Sportek” Kotor Varoš Miljan Maksimović istakao je da je ovo preduzeće u periodu epidemije virusa korona imalo mnogo poteškoća da sačuva sva radna mjesta, ali da su zahvaljujući naporima poslodavca, komitenata i institucija RS uspjeli da danas imaju istu proizvodnju kao i prije epidemije.

On je podsjetio da “Sportek” postoji od 2005. godine, a da trenutno ima oko 2.000 zaposlenih i dnevnu proizvodnju od 15.000 pari gotove obuće. 

– Proizvodi koji ovdje nastaju plasiraju se širom svijeta, a najveća svjetska sportska imena nose našu obuću. Zahvaljujem na pomoći koju je Vlada obezbijedila za sva preduzeća u RS jer znamo koliko je bilo teško održati zaposlenost i proizvodnju – rekao je Maksimović nakon što je pogone “Sporteka” posjetila predsjednica RS Željka Cvijanović.

Cvijanovićeva je izjavila da je “Sportek” primjer uspješne proizvodnje i odgovornosti prema lokalnoj zajednici, radnicima i cijeloj RS.

– Ovo nije važno samo za lokalnu zajednicu, nego i za cijelu RS. Impresivno je što u RS postoji ovakva proizvodnja kojom se može snabdjeti svjetsko tržište i da neka najpoznatija sportska imena nose sportsku obuću koja je proizvedena u Kotor Varošu. Zadovoljstvo je kada ovdje vidimo veliki broj radnika, da se poštuju naši zakoni i sve obaveze koje poslodavac treba da ispuni i prema radnicima i prema državi. Oduševljena sam onim što sam vidjela, ovo je nešto što možemo naći samo na svjetskom nivou i kada pogledate broj proizvodnih hala i način ukupne organizacije i poslovanja – navela je Cvijanovićeva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*