Maksimović: Danas sam najsrećniji čovjek, ponosan sam na sina

Danas sam najsrećniji čovjek, a posebno sam ponosan na svog sina Andreja koji je kao najmlađi učesnik plivao za Časni krst i nadam se da će i on u godinama koje dolaze osjetiti radost koju danas nosim u srcu, rekao je za “Moj Kotor Varoš” pobjednik ovogodišnjeg bogojavljenskog plivanja Bojan Maksimović.

On je danas u sklopu tradicionalne bogojavljenske manifestacije među 21 vitezom prvi doplivao do Časnog krsta koji je spušten u osvećenu Vrbanju u naselju Kotor.

– Nemam riječi da opišem duhovnu snagu koju sam osjetio sa Časnim krstom na srcu. Svi koji su plivali su pobjednici, a mene je pogledala sreća da budem prvi među njima. Čestitam svima, a posebno se zahvaljujem porodoci na podršci i njima posvećujem ovu pobjedu – istakao je Maksimović koji je prve čestitke primio od prošlogodišnjeg pobjednika Borislava Bogdanića.

Kotorvaroški vitez, koji je plivao i prošle godine, za dlaku je umakao Krstanu Karupoviću, ali su u duhu pravoslavlja zajedno podijeli radost.

– Ispunio sam veliku želju da plivam za Časni krst. Čestitam Bojanu na pobjedi, iako svi dijelimo mišljenje da smo zajedno pobjednici. Siguran sam da ću i sljedeće godine plivati, jer za ovo se živi – kazao je Karupović za MKV.

Marinko Škrbić, jedan od šestorice ovogodišnjih učesnika manifestacije koji su plivali za Časni krst i prošle godine, rekao je za “Moj Kotor Varoš” da je sa velikim nestrpljenjem čekao Bogojavljenje.

– Nadahnut duhom pravoslavne vjere, patrijarhalnog odgoja i sa patriotizmom koji mi je utkan od malena prirodno je da sam i ove godine uzeo učešće u plemenitoj manifestaciji Srpske pravoslavne crkve. Veliko hvala i čestitom srpskom narodu koji je došao da nas bodri. Plivanje kao i prošle godine posvećujem zdravlju moje porodice, mojih prijatelja i jedne posebne osobe – istakao je Škrbić.

Takmičari su plivali 33 metra koja simbolizuju godine koje je Isus Hrist proveo u ovozemaljskom životu. Uoči ulaska u osvećenu vodu na hraborsti, viteštvu i iskazanoj ljubavi prema pravoslavnoj tradiciji čestitke su im uputili arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić i načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*