Majstori kotlića odmjerili snage u Kotor Varošu

Tradicionalna “Kotorvaroška kotlićijada” održana je danas na kupalištu Bjeline gdje je u kulinarskim sposobnostima snage odmjerila 61 ekipa iz RS, FBiH, Austrije i Slovenije.

Najbolju riblju čorbu pripremila je ekipa Policijske stanice iz Kotor Varoša, drugi je bio sastav “Krki” iz Kotor Varoša, a trećeplasirana ekipa Sportsko-ribolovnog društva “Čelinac”.

Član pobjedničke ekipe i glavni majstor za riblji paprikaš Dragan Raljić rekao je da je za osvojeno prvo mjesto zaslužna kompletna ekipa koja je za pripremu kotlića odabrala provjerenu ribu uz nekoliko tajnih sastojaka.

– Ovo je, bez dileme, najbolje organizovana kotlićijada u regionu, a uz to i vrlo posjećena, što govori da smo u jakoj konkurenciji osvojili vrijedno prvo mjesto – istakao je Raljić.

Prema ocjeni žirija, najbolju lovačku čorbu pripremili su članovi ekipe picerija “Verdi” iz Banjaluke, drugo mjesto pripalo je Lovačkoj sekciji “Magla” iz Kneževa, a treće domaćem timu “Ljuta greda”.

Gosti iz Banja Luke su izuzetno zadovoljni osvojenim prvim mjestom, a njihov predstavnik Željko Perišić je najavio dolazak i naredne godine.

– Mnogi organizatori treba da se ugledaju na ” Kotorvarošku kotlićijadu” ukoliko žele da organizuju sličnu manifestaciju, jer je ovdje vrhunska posjeta i ambijent – istakao je Perišić.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan uručio je pehare, diplome i nagrade najboljim ekipama i izrazio zadovoljstvo brojem učesnika devetog izdanja manifestacije, koja je održana povodom Dana opštine – 24. aprila.

– Svake godine je sve masovnija. Raduje me prisustvo velikog broja učesnika iz susjednih gradova, ali iz Austrije i Slovenije i činjenica što je i u revijalnom dijelu nastupilo više od 15 ekipa – rekao je Sakan.

Opština Kotor Varoš je u saradnji sa Policijskom stanicom obezbijedila pasulj i pivo za sve posjetioce koji nisu učestvovali u takmičarskom dijelu.

“Kotorvarošku kotlićijadu” organizovali su opština Kotor Varoš u saradnji lovačkim i ribolovačkim udruženjima sa područja ove lokalne zajednice.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*