Majka: Kćerku mi je pretukao i davio njen drugar na putu iz škole

Majka četrnaestogodišnje učenice iz Kotor Varoša Nada Jovanović tvrdi da je njenu kćerku pretukao drugar iz razreda dok se vraćala iz škole.

Prema njenim navodima u oči joj je sasuo prljavu vodu, a onda je udario u glavu i počeo da je davi. Vršnjačko nasilje je odmah prijavila policiji, a dijete je morala da vodi u Hitnu pomoć i kod psihologa.

– On ju je uhvatio za jaknu i počeo je nagurivati pod auto koje je bilo u voznom stanju. Išamarao je, davio je što je najgore. Kada ju je pustio, onda joj je rekao: “Slušaj, ja sam lud i na ovome se neće završiti” – rekla je majka maloljetne djevojčice i strahuje da bi se to moglo ponoviti.

Na kućni broj porodice dječaka umjesto roditelja javio se maloljetnik i odbio da da lične brojeve svojih roditelja. Majka djevojčice iz svog kontakta s njima tvrdi da oni za tu priču ne žele ni da čuju. Zakucala je, kaže, i na vrata škole, ali ni tamo nije bolje prošla.

Razredni starješina Željko Bibić, nije želio pred kamere, navodeći da je dječaku već ranije izrekao usmenu opomenu, ali da za slučaj vršnjačkog nasilja možda neće ni biti sankcionisan s obzirom da se sve desilo izvan škole. Sličan odgovor Jovanovićeva je, tvrdi, dobila i od direktorke škole.

Ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević obećao je da će pozvati direktorku i zamoliti je da riješi problem, što je i uradio. Navodno su mu rekli da ne znaju šta se desilo van škole i da na to ne mogu uticati, ali da će uraditi koliko mogu da riješe problem. Do tada će se se za rješenje boriti u policiji.

– Policijski službenici u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima, kojima je regulisano postupanje prema maloljetnicima, preduzimaju potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti zaprimljene prijave, a u postupak je uključen i nadležni organ socijalnog staranja – rekla je portparolka Policijske uprave Marija Markanović.

Nakon što je policija uključila i Centar za socijalni rad, sljedeći korak je da tužilac za maloljetnike sasluša roditelje obje strane. (ATV)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*