Majka i kćerka iz Kotor Varoša sklonjene od nasilnika u Sigurnu kuću

Tridesetšestogodišnja majka i njena petnaestogodišnja kćerka iz jednog kotorvaroškog naselja smještene su u Sigurnu kuću u Banjaluci.

– Žrtva je prijavila policiji da je njen suprug pretukao nju i njihovu kćerku i zatim ih istjerao iz kuće. Policija je odmah izašla na teren i utvrdila da su navodi iz prijave tačni. Nasilnik je uhapšen i spoveden na kriminalističku obradu pod sumnjom da je počinio krivično djelo nasilje u porodici – rekao je za “Moj Kotor Varoš” sagovornik blizak istrazi.

Policija je o ovom slučaju obavijestila Centar za socijalni rad Kotor Varoš čiji su službenici obavili razgovor sa majkom i dogovorili da ona i njena kćerka budu smješteni u Sigurnu kuću.

Osumnjičeni, čiji identitet ne možemo otkriti zbog zaštite žrtava, je poslije saslušanja i kompletiranja istražnog predmeta pušten da se brani sa slobode.

Ovo nije jedini slučaj nasilja u porodici koji se dogodio posljednjih dana u Kotor Varošu. Policija je intervenisala i zbog napada D.T. na svog brata M.T. i uhapsila napadača. I o ovom slučaju su upoznati Centar za socijalni rad i tužilac banjačučkog Okružnog javnog tužilaštva, a protiv napadača je podnesena prekršajna prijava.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*