Magične fotografije čekaju kotorvarošku publiku

Posjetioci i izlagači na Regionalnom sajmu privrede, poljoprivrede i turizma koji će sutra biti otvoren u Kotor Varošu moći će uživati i u izložbi fotografija Nikole i Vladimira Tadića iz Čelinca.

Braća koja su veliki zaljubljenici u ovaj vid umjetnosti predstaviće se sa dvadesetak fotografija čiji su motivi priroda, krajolici i putovanja. Vladimir je inženjer mašinstva, a Nikola diplomirani geograf, ali ih povezuje strast i ljubav prema putovanjima i boravku u prirodi, što su iskoristili da snime odlične fotografije.

Jednu od Vladimirovih fotografija nagradio je Planinarski savez BiH, a njegova djela zapazio je i urednik “Nacionalne geografije” i projekta “Via Dinarica”. Nikola je i ranije izlagao na regionalnom sajmu u Čelincu i veoma je zapažen u oblasti fotografije događaja.

Izložba braće Tadić je prodajnog karaktera pa će ljubitelji fotografija imati priliku da svoje kutke ukrase njihovim radovima.

– Radi se o fotografijama nastalim uglavnom pri aktivnostima na otvorenom prostoru kao što su planinarenje, brdski biciklizam, brdsko trčanje, skijanje… Sve je krenulo sa mobilnim telefonom, a onda je na red došao fotoaparat i sve je preraslo u eksperiment koji nema kraja. Naše fotografije većinom prikazuju motive prirode i krajolika, a tu su takođe i fotografije sa putovanja nastale istraživanjem gradskih sredina i poznatih mjesta. Nikola i ja volimo da istražujemo i mjesta i nove načine njihovog fotografisanja – kaže za MKV Vladimir Tadić.

Fotografije koje će se naći pred sajamskom publikom nastale su u protekle dvije godine na različitim lokacijama. Većinom su to domaće lokacije, ali ima i inostranih. Prikazane su planine, ruralna i urbana područja i performans u zatvorenom prostoru.

– Zalažem se za očuvanje prirode i aktivan način života. Koristim svaku priliku da prikažem ljepote boravka na otvorenom prostoru. Takođe, zalažem se i za zdrav i aktivan način života i nastojim da svojim fotografijama dajem nadahnuće i da naglasim koristi boravaka u prirodi. Stalo mi je do promocije naše zemlje u svijetu i prikazivanja ljepota koje naša zemlja ima u izobilju. Na taj način bi svi zajedno mogli imati koristi od turizma. Ljudima u našoj zemlji mnogo ljepše izgledaju ljepote iz udaljenih krajeva svijeta, međutim, svjedočim drugačije i uspio sam da za fotografiju planine Vlašić dobijem priznanje od urednika “Nacionalne geografije – ističe Vladimir Tadić.

Sa posjetiocima sajma družiće se Vladimir, dok Nikola trenutno boravi na dalekoj Kubi odakle će doputovati sa novim vrhunskim fotografijama.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*