Lovkinje i šest zemalja u hajci na vuka u Kotor Varošu

Šesti međunarodni lov za žene, trodnevna manifestacija koja je okupila lovkinje iz inostranstva i RS, počelaje sinoć u Kotor Varošu svečanom večerom i druženjem koje su organizatori priredili u hotelu “Hajdučke vode” na planini Borja, a jutros su se dame u pratnji kolega upoutile u lovište.

Predsjednik Lovačkog udruženja “Uzlomac” iz Kotor Varoša Nedeljko Glamočak ocijenio je da ovakve manifestacije doprinose razvoju lovnog turizma na području opštine.

– U goste su nam stigle žene-lovci iz Njemačke, Slovačke, Slovenije, Hrvatske i Srbije. Osim njih, naši redovni gosti su i žene lovci iz Banjaluke, Kozarske Dubice, Prnjavora, Zvornika, Teslića, Novog Grada i drugih gradova u RS. Tokom trodnevnog programa planiran je odlazak u cjelodnevni lov na vuka i druge štetočine u prirodi. Lovcima je na raspolaganju i posebna ponuda noćnog lova na vuka sa zatvorene čeke – rekao je Glamočak.

Organizatori ove međunarodne manifestacije su Turistička organizacija opštine Kotor Varoš i tri lokalna lovačka udruženja – “Uzlomac” Kotor Varoš, “Jelovka” Maslovare i “Borčići” Šiprage.

Direktor Turističke organizacije opštine Kotor Varoš Miodrag Petrović je istakao da je ova manifestacija ušla u kalendar turističkih manifestacija opštine, a da je cilj da ona bude i u kalendaru republičkih turističkih manifestacija.

Generalni pokrovitelj manifestacije je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, koji je istakao da je Damski lov jedinstvena manifestacija, koja okuplja evropske i domaće lovkinje svake godine u kotorvaroškim lovištima.

– Ne postoji nigdje slučaj da se žene iz različitih zemalja udružuju u lovu kao što se to čini u okviru Damskog lova, a istovremeno ih upoznajemo sa prekrasnim predjelima naše opštine, s divljači koju imamo i raznolikošću terena. Sve to radimo kako bi ih podstakli da se ponovno vrate u Kotor Varoš, što one i čine – poručio je Sakan.

Petrović je uručio zahvalnice Sakanu, direktoru hotela “Hajdučke vode” Goranu Perizu, predstavniku ovog hotela Vujadinu Peševiću, vlasniku i direktoru fabrike obuće “Dermal” Radenku Bubiću i direktoru Komunalnog preduzeća “Bobas” Slobodanu Juriću za podršku u organizaciji Damskog lova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*