Ljubav sa planine krunisana brakom

Planinarenje nije samo penjanje na uspone i vrhove, već životna strast i ljubav kojoj najbolje svjedoče planine Jelena Tošić i Đuro Narić koji su otišli i korak dalje i na jednom od pohoda odlučili da stanu na ludi kamen i svoju ljubav krunišu brakom.

Jelenu iz Palačkovaca kod Prnjavora i Đuru iz Kotor Varoša spojila je ljubav prema prirodi, zbog čega su im njihove kolege uz tradicionalni planinarski pozdrav “vedro” poželjeli da rastjeraju sve oblake i da im bude “vedro i u braku”.

Tošićeva, dugogodišnji član prnjavorskog Planinarskog društva “Korak više”, i Narić, koji je već devet godina u kotorvaroškom Planinarskom društvu “Mehanizam”, upoznali su se na jednom od pohoda. Prepješačili su zajedno na desetine kilometara pa je vremenom njihovo prijateljstvo preraslo u ljubav. Jeleni i Đuri nije trebalo mnogo vremena da simpatije pretvore u brak, čemu su se posebno obradovali njihovi drugovi planinari.

– Odmah sam shvatila da nas mnogo toga zajedničkog veže, da imamo sličnu narav, da nas privlače iste stvari. Ubrzo se i planiranje s početka zajedničkog života pretvorilo u stvarnost. Lijepo nam je, oboje smo zaposleni u Kotor Varošu, gdje živimo, a ljubav prema izletima i planinarenju nikad neće nestati – priča Jelena.

Đuro u šali dodaje da su među članovima “Mehanizma” već sklopljena dva braka i da treba nastaviti sa njegovanjem tradicije.

– Dva para planinara već su krunisala svoju ljubav brakom, dok sam ja životnu saputnicu pronašao u drugom planinarskom društvu – kazao je on.

Predsjednik Planinarskog društva “Korak više” Srđan Stakić ponosno kaže da su prnjavorski planinari obogatili članstvo.

– Iako je promijenila mjesto boravka, Jelena je ostala član našeg društva, a sa posebnim zadovoljstvom primićemo u naše redove i kolegu Đuru iz Kotor Varoša. Obećao je da će biti prnjavorski zet za primjer. Raduju nas i najave da bi na sličan način uskoro trebalo da bude krunisano još nekoliko ljubavnih veza naših i članova planinarskih društava iz drugih gradova – kaže Stakić.

U društvu “Korak više” nedavno su obilježili prvu godišnjicu postojanja izletom od planine Ljubić i jezera u Drenovi do manastira Stuplje. Okupilo se više od 500 ljubitelja prirode iz raznih krajeva RS, a prvi rođendan društva bio je i u znaku planinarskog braka. Planinari su tada jedni drugima dali zadatak da sklapanjem novog braka obilježe i naredni rođendan. Prnjavorski planinari planiraju ove godine da krenu u osvajanje Olimpa u Grčkoj, a Đuro i Jelena u šali kažu da su svoj Olimp već dostigli. (Glas Srpske)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*