Ljetos izgubljeno vrijeme, jesen radna i na kiši

Radnici angažovani na sanaciji i rekonstrukciji gradske vodovodne i proširenju kanalizacione mreže i danas su bili na radilištu, iako je većinu dana padala kiša.
Rok za završetak radova je davno probijen pa izvođaču nije preostalo mnogo vremena da završi započeti posao zbog čega su radnici prinuđeni da rade bez obzita na teške vremenske uslove. Cilj je da radovi budu privedeni kraju do zime, a tek sada se pokazalo koliki je problem predstavljao duži prekid rada tokom ljetne sezone kada su opštinski organi intervenisali zbog nezadovoljstva kvalitetom radova.
Radnici su danas bili angažovani na potezu od Šumskog gazdinstva “Vrbanja” do pravoslavne crkve, gdje su postavljali novi cjevovod i na završenom dijelu pripremali trotoar za asfaltiranje.
Projekat “Sanacija i rekonstrukcija gradske vodovodne mreže i proširenje kanalizacione mreže” je najznačajniji za gradsko područje u posljednjih 20 godina, a njegova vrijednost iznosi četiri miliona maraka. Dva miliona maraka obezbijeđeno je kreditom Evropskec investicione banke, 1,4 miliona je grant Vlade RS, a 600.000 KM učešće opštine u radovima koji su završeni u proteklom periodu. Planirano je da bude zamijenjeno 20 kilometara podzemne instalacije gradskog vodovoda u svim ulicama na području opštine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*