Lea Šućurović pobrala simpatije na Đurđevdanskom festivalu

Kotorvarošanka Lea Šućurović nije uspjela da stigne do nagrade na večerašnjem Đurđevdanskom festivslu dječije pjesme u Banjaluci, ali je nastupom sa Nikolinom Čakalj iz Gradiške osvojila simpatije publike u dvorani.

Lea i Nikolina su otpjevale duetsku numeru “Sreća” i imale jedan od najveselijih nastupa što je naišlo na odličan prijem publike.

Prema odluci žirija pobjednička pjesma 26. izdanja Đurđevdanskog festivala dječije pjesme je kompozicija “Ples” – Igora Vukojevića, koju je otpjevala Nikolina Lazić iz Doboja. Druga nagrada priprala je Mladenu Matoviću za “Vilinsku pjesmu”, a treće mjesto osvojio je Nemanja Mihajlović za kompoziciju “Verujem”. Nagradu publike osvojila je Elena Kesić iz Mrkonjić Grada. 

Festival u organizaciji RTRS-a i ove godine je bio humanitarnog karaktera, a sav prihod ide Domu za nezbrinutu djecu “Rada Vranješević” u Banjaluci. Aplauze je pobrala i sjajna Jelena Tomašević koja je nastupila u revijalnom dijelu festivala i bila na čelu stručnog žirija koji je imao težak posao da izabere najbolje.

Na ovogodišnjem Đurđevdanskom festivalu učestvovalo je 19 mališana iz BiH, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i Rusije, a izvedeno je 16 kompozicija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*