“Kuća radosti” otvorila vrata za dječije osmijehe

Centar za porodicu “Kuća radosti” zvanično je danas otvoren u Kotor Varošu čime su djeca sa poteškoćama u razvoju i jezičko-govornim smetnjama i njihovi roditelji konačno dobili svoj kutak.

Direktor ove ustanove Dragica Tepić rekla je da na području opštine Kotor Varoš ima više od stotinu djece sa poteškoćama u razvoju, a njih 80 ima govorno-jezičke smetnje, kojima je neophodan tretman logopeda.

– Za sada sa djecom rade volonterski vaspitačice iz vrtića “Larisa Šugić”, a zahvaljujući sredstvima UNDP-a od sredine januara iduće godine logoped će redovno dolaziti u “Kuću radosti”, gdje će imati individualne i radioničke tretmane sa djecom – navela je Tepićeva.

Humanitarna organizacija “Vorld vižn” obezbijedila je novac za registraciju Udruženja Centar za porodicu “Kuća radosti”, a opština Kotor Varoš i Srednjoškolski centar “Nikola Tesla” omogućili su besplatno korišćenje prostora na dvije godine. Predstavnik “Vorld vižna” Dijana Kremenović pohvalila je napore svih kotorvaroških institucija i ustanova koji su u rekordno kratkom roku uspjeli da formiraju Udruženje i objekat stave u funkciju.

Predsjednik Upravnog odbora “Kuće radosti” Nina Dragoljević naglasila je da im je veliku pomoć pružio i direktor kotorvaroškog Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” Vladimir Bibić, koji je donirao digitalni logopedski set namijenjen slušanju i govoru i doprinio opremanju prostorije i rješavanju problema grijanja.

– Prostor smo adaptirali za naše korisnike, volonteri iz Srednjoškolskog centra su nam pomogli u uređenju, a sada nam predstoji organizovanje edukativnih radionica za roditelje i djecu – dodala je Dragoljevićeva.

Načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan rekao je da će uvijek podržati ovakve i slične projekte.

– Ovaj projekat je od ogromnog značaja za djecu sa govorno-jezičkim smetnjama i njihove roditelje i uvijek ćemo im biti pri ruci – rekao je Sakan.

Rukovodstvo Centra za porodicu “Kuća radosti” uručilo je zahvalnice svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta.

kuca-radosti-otvaranje3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*