Krov nad glavom za osam povratničkih porodica

Osam povratničkih porodica hrvatske nacionalnosti u Kotor Varošu dobiće novi dom, a ugovore za izgradnju objekata sa njima je potpisao ministar za izbjeglice i raseljena lica RS Davor Čordaš.

Čordaš očekuje da će stambeni objekti biti izgrađeni do početka naredne godine.

– Zahvaljujući odličnoj saradnji sa načelnikom opštine Kotor Varoš Daliborom Vučanovićem uspjeli smo ubrzati realizaciju ovog projekta vrijednog 233.000 KM – istakao je Čordaš.

Vučanović, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora, naglasio je da je resorno ministarstvo u posljednjih nekoliko godina uložilo oko 4,5 miliona KM u Kotor Varošu.

– Naša je obaveza da učestvujemo u izradi dokumentacije i tehničkoj podršci, ali i da pratimo realizaciju svih projekata na području opštine – rekao je Vučanović i dodao da je Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Srpske uradilo najviše po pitanju povratka i izgradnje infrastrukture, koja je značajna za sve stanovnike Kotor Varoša.

Povratnik iz sela Sokoline Josip Zeba rekao je da je ohrabren riječima ministra i očekuje da će se brzo useliti u novu kuću, a opštini Kotor Varoš je zahvalio na dosadašnjoj saradnji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*