Krov nad glavom dobija 21 povratnička porodica u Kotor Varošu

Predstavnici Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije i opštine Kotor Varoš potpisali su danas sa 21 povratnikom hrvatske nacionalnosti ugovore o stambenom zbrinjavanju koji će biti realizovani po sistemu ključ u ruke, a ukupna vrijednost ugovora iznosi 763.000 KM.

Zamjenik direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Dragan Juričević izrazio je zadovoljstvo što može podijeliti bar dio sreće sa ovim ljudima, koji su konačno dočekali da se krene sa obnovom njihovih domova.

– Kuće povratnicima obnavljaju se u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja. Ovim projektom je predviđena gradnja 210 kuća u 14 lokalnih zajednica u RS – istakao je Juričević i najavio da će u ugovori biti potpisani i u drugim gradovima.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je naglasio da će izdati neophodne saglasnosti i obezbijediti prateću dokumentaciju iz vlastite nadležnosti i pružiti svu potrebnu pomoć za realizaciju ovog projekta.

– Naša je obaveza da obezbijedimo priključak na komunalije i pristupni put objektima koji su obuhvaćeni projektom – istakao je Sakan.

Povratnici su izrazili zadovoljstvo rješavanjem stambenog pitanja, jer će time svojim porodicama obezbjediti normalne uslove za život.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*