Kotovaroški folkloraši putuju na festival u Grčku

Folklorni ansambl “Kotor Varoš” putuje danas na festival folklora u grčki grad Paraliju i biće to jedan od najvažnijih nastupa za mlade koji baštine tradiciju i običaje na području kotorvaroške opštine.

– Nastupićemo dvije večeri, jedno veče u Paraliji, a drugo u Olimpik biču. Predstavićemo se igrama sa Grmeča. Prethodnih sedmica vrijedno smo radili i vježbali koreografije i sigurni smo da ćemo dostojanstveno predstaviti naš grad – rekla je za “Moj Kotor Varoš” predsjednica Folklornog ansambla “Kotor Varoš” Sanela Popović.

Na put će krenuti 23 člana Folklornog ansambla “Kotor Varoš”, koji će u Grčkoj provesti šest dana.

– Pored nastupa u planu su i dva izleta, obilazak Meteora i krstarenje. Želim da se zahvalim sponzorima i donatorima koji su pomogli da Kotor Varoš predstavimo na ovom velikom međunarodnom festivalu. Zahvalnost dugujemo opštini Kotor Varoš, kafe-baru “No1”, Osnovnoj školi “Petar Kočić” Šiprage, firmama “Vujinović komerc”, “Kvimpeks”, “Primula”, “Klimenta”, “Sanjo com”, EFM, “Žeks turs”, “Lukić produkts”, “Monouso”, “Prevoz-Golub”, Pekari “Obeliks”, “Našoj kafanici”, Kafe-restoranu “Mila Mi”, kafe-baru “Rolex”, roštiljnici “Grad”, Komunalnom preduzeću “Bobas”, stomatološkoj ordinaciji “VK dent”, Salonu namještaja “Grams” i Miloradu Savanoviću Kruli – istakla je Popovićeva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*