Kotorvaroški vrtić otvara više mjesta za djecu i stvara bolje uslove

Opština Kotor Varoš izdvojila je iz budžeta 17.300 KM za završetak građevinskih radova na dograđenom objektu kotorvaroškog vrtića “Larisa Šugić”.

Projektom je predviđeno da bude uređen teren oko objekta, izgrađeni trotoari i obavljeni završni radovi u unutrašnjosti objekta, grijanje i povezivanje dograđenog sa postojećim objektom.

– Planom kapitalnih investicija za 2019. godinu predviđeno je da budu prošireni kapaciteti i povećan obuhvat djece predškolskim obrazovanjem. Ovim projektom ćemo stvoriti uslove za boravak grupe od tridesetak mališana – rekao je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.

U vrtiću će od septembra boraviti oko 150 djece raspoređenih u šest vaspitnih grupa, a opremanjem novih prostorija svi korisnici će biti u istom objektu, čime će biti obezbijeđen sigurniji boravak i bolji uslovi za djecu.

– Poslije završetka građevinskih radova opremićemo prostoriju savremenim namještajem, koji je donirala Ambasada Bugarske u BiH – istakao je direktor vrtića „Larisa Šugić“ Mladen Tepić.

Vrtić je do sada zbog velikog broja molbi za upis bio prinuđen da opremi objekat u aneksu kino sale, gdje je boravila jedna grupa.

Izvođač radova je Stambena zadruga “Proleter” Kotor Varoš, a planirano je da budu gotovi u narednih mjesec dana.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*