Kotorvaroški veterani trijumf posvetili majoru Saši

Fudbalski veterani iz Kotor Varoša osvojili su prvo mjesto na međunarodnom turniru u malom fudbalu održanom u Apatinu u Srbiji sa dvije pobjede.

U prvoj utakmici su savladali fudbalske veterane iz Apatina rezultatom 2:1, dok su u drugoj utakmici pobijedili ekipu iz Sokobanje sa 3:1.
Iako su mečevi imali i takmičarski značaj oni su, prije svega, bili prijateljskog karaktera, jer su ostvarena nova poznanstva koja imaju za cilj njegovanje bratskih odnosa sa obje strane rijeke Drine.

Prije početka turnira minutom ćutanja je odata počast nedavno preminulom najmlađem majoru Vojske RS Aleksandru Saši Petroviću iz Kotor Varoša, koji pružao nesebičnu podršku svim aktivnostima kotorvaroških veterana, a bio je omiljen i među Apatincima.

– Domaćin se istinski potrudio da nam boravak u Apatinu ostane u najljepšem sjećanju, a ovaj trijumf smo posvetili našem Saši, koji će vječno živjetu u našim srcima – istakao je potpredsjednik Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije Kotor Varoš u okviru kojeg djeluju fudbalski veterani Aleksa Vučanović. 

Domaćin trodnevnog druženja se potrudio da sve protekne na visokom nivou, a nagrade i poklone za sve učesnike uručio je predsjednik Udruženja rekreativaca iz Apatina Radovan Miladinović.

– Obećavam da će ovi naši susreti postati tradicija i sa nestrpljenjem iščekujemo naredno druženje u Kotor Varošu krajem septembra, kada će biti održan tradicionalni turnir uz učešće šest ekipa iz Slovenije, Srbije i RS – poručio je Miladinović i dodao da su ponosni što su poznavali istinsku ljudsku veličinu kakav je bio major Petrović.

Svečanoj večeri nakon završenih utakmica prisustvovali su predsjednik opštine Apatin Milan Škrbić i zamjenik predsjednika opštine Sokobanja Vladimir Milovanović, kojima je predsjednik Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije Kotor Varoš Slobodan Petrović uručio poklone.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*